Idegenbeli vereség a Nemesvámos ellen

Bajnok DSE Nemesvámos – Várpalotai Bányász SK 35:28 (20:15)

Veszprém, 100 néző

V.: Natkai, Szalay

VBSK: Lakatos, Fekete, Ribi (kapusok) – Oszkó, Devecseri 4, Szili 2, Szabó, Falkner 2, Dobos 5, Hegyi, Gáspár 3, Galambos 5, Csóka 2, Varga, Dröszler 2, Foki 3

Edző: Soha Gergő

K.: 4 ill. 4 perc

7m.: 3/3 ill. 4/4

Felnőtt csapatunk vasárnap komoly erőpróbához érkezett hiszen a Gulyás Péterrel és Iváncsik Gergővel megerősített újonc nemesvámosi csapat ellen kellett pályára lépnie Veszprémben. A mérkőzés előtt mindkét gárda azonos pontszámmal állt hasonlóan a KK Ajka csapatához, így kiemelten fontos találkozó volt a bajnoki helyezéseket tekintve.

A mérkőzést Galambos Bence góljával nyitottuk, amit gyorsan 4 hazai találat követett (4:1). Ezt követően a 10. percre Falkner és Szili góljaival közelebb kerültünk (4:3) a következő 6 perc a vámosiaké lett ekkor tőlünk csak Foki Dávid tudott gólt elérni így a 16. percre már 11:4 volt az állás. Ettől kezdve felváltva estek a gólok, csapatunkból Devecseri Ádám ebben az időszakban 4 alkalommal is betalált, a másik oldalon viszont Gulyás ha éppen nem gólt szerzett akkor gólpasszt adott. Védekezésben nem mindenki tudta megoldani a feladatát és ezt könnyen használta ki a korábbi veszprémi kedvenc, így a félidőre 5 gólos nemesvámosi előnnyel fordulhattak a csapatok. (20:15)

A második félidőt Szili Dániel góljával kezdtük (20:16) utána 8 percig nem sikerült betalálnunk így a 40. percre már 9 volt közte (26:17).  Ebben az időszakban kimaradtak a ziccerek, leginkább beállóból nem sikerült megoldani a feladatot. Az utolsó 20 percben felváltva estek a gólok, az 53. percre már 11 gól is volt a Nemesvámos előnye (34:23).  A végén ezt sikerült valamilyen szinten kozmetikázni így a végeredmény 35:28 lett a Nemesvámos javára. Ezzel csapatunk lecsúszott a dobogóról és jelenleg a 4. helyet foglalja el 2 ponttal lemaradva a Nemesvámos és a KK Ajka csapata mögött valamint, 4 pontra ez első Telekom Veszprém U23 csapatától.

A mérkőzés képe alapján elmondható, hogy túlságosan tiszteltük az ellenfelet, akiknél viszont jól látható volt az erősebb győzni akarás, ami a pályán komoly különbséget eredményezett, így csapatunknak esélye sem volt a győzelemre. Küzdeni akarás nélkül az erősebb csapatok ellen nem lesz sanszunk a továbbiakban sem jó eredmény elérésére.

Az őszi szezon utolsó mérkőzését a Szentgotthárd csapatával vívja felnőtt csapatunk 2018. 12. 08-án szombaton 18.00 órakor a Gál Gyula Városi Sportcsarnokban.

Soha Gergő: A Nemesvámos elleni rangadónkat nem sikerült jól megközelítenünk. A végig motiváltan játszó ellenfelünkkel szemben, semmi nem jött össze abból, amit előzetesen megbeszéltünk. Nem tudtunk meccsben lenni, velük szemben.  Jól fog jönni a téli szünet, hogy rendet tudjunk tenni a fejekben.

Felhívjuk kedves Szurkolóink figyelmét, hogy az utolsó hazai mérkőzés alkalmával szakosztályunk gyűjtést szervez a várpalotai Családok Átmeneti Otthona és Krízisközpont lakóinak, amely keretében tartós élelmiszer formájában várjuk felajánlásaikat, hogy ezáltal szebbé tudjuk varázsolni a rászorulók ünnepeit is.

Hajrá Bányász!