Biztos győzelem hazai pályán

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – TARJÁN SE 32:23 (17:12)

Várpalota, 250 néző

V.: Csuka Pál és Kocsis Olivér

VBSK: Lakatos, Fekete, Sári (kapusok) – Oszkó 1, Devecseri 1, Szili 4, Szabó 4, Falkner 6, Dobos 2, Hegyi, Gáspár, Galambos 5, Csóka 1, Varga, Dröszler 4, Foki 4

Edző: Soha Gergő

K.: 10 ill. 8 perc

7m.: 3/2 ill. 4/2

Szombat este a találkozót megelőzően 7. helyen álló Tarján csapatát fogadta a Bányász az NB II 9. fordulójában. A cél nem lehetett más, mint a győzelem és a tabellán előttünk lévők üldözésének folytatása. 

Ennek megfelelően a vörös-feketék igyekeztek minél hamarabb az ellenfél tudtára adni ebbéli szándékukat és 2:2 után fokozatosan növelték előnyüket. 30 percnyi játék után ez már 5 gól volt a Palota javára. (17:12)

A második játékrészt csapatunk ott folytatta, ahol az első zárult. Ismét többnyire Bányász találatoknak tapsolhatott a tribün hálás közönsége és a 41. percre már 10 gól volt közte! (24:14)

Úgy tűnt meglehet a 40 dobott gól is hazai oldalon, de az utolsó negyedórában sajnos csak 5 alkalommal sikerült betalálnia a palotaiaknak. A lényeg viszont a győzelem és a megszerzett 2 bajnoki pont, amivel továbbra is 3. helyen áll a VBSK 14 ponttal. Első a Telekom Veszprém U23-as alakulata 16 egységgel, második a szintén 14 pontos Nemesvámos.

Vasárnap Veszprémben éppen ők lesznek az ellenfeleink. A találkozó 13 órakor kezdődik a Tűzér utcai sportcsarnokban.

Hajrá Bányász!

Soha Gergő: Ezen a mérkőzésen új játékokat próbáltunk alkalmazni, több kevesebb sikerrel. A mérkőzés folyamán fokozatosan tudtunk ellépni az ellenfelünktől egy-két hullámvölgytől eltekintve. A védekezésünk elég feszes volt, ez jó alap lehet a későbbiekben.