Magabiztos siker az őszi szezon zárásaként

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – SZENTGOTTHÁRDI VSE 41:22 (22:12)

Várpalota, 300 néző

V.:Bán Tamás és Haskó Tamás Károly

VBSK: Lakatos, Fekete, Sári (kapusok) – Oszkó 3, Galambos 7, Devecseri 1, Falkner 5, Gáspár 2, Szabó 2, Szili 1, Dobos 8, Csóka 2, Hegyi 3, Foki 6, Varga 1, Dröszler

Edző: Soha Gergő

K.: 6 ill. 2 perc

7m.: 2/2 ill. 8/4

Talán sokan emlékeznek még rá, hogy két évvel ezelőtt is volt egy VBSK – Szentgotthárd mérkőzés, ahol az esélyesebbnek kikiáltott Palota meglepetésre egygólos vereséget szenvedett a lelkes vasi csapattól. Idegenben aztán a Bányásznak sikerült kicsikarnia a győzelmet és a szezon végén meg is előzte a tabellán a gotthárdiakat.

A szituáció most is hasonlított az akkorihoz. A vörös-feketék a dobogós csapatok után kapaszkodnak, ellenfelünk pedig ott lihegett közvetlenül a Bányász mögött a tabellán. (Győzelmük esetén be is érték volna fiainkat és az egymás elleni eredmény miatt helyet cserélhettek volna)

Szoros mérkőzésre számíthattak a nézők, ám a VBSK inkább úgy döntött, hogy már az első félidőben erődemonstrációt tart és percek alatt megnyugtató előnyt szerzett ellenfelével szemben. (8. perc 5:1) Devecseri Ádám sajnos egy combsérülés miatt hamar kivált a játékból, neki gyors felépülést kívánunk. A félidő végén Foki Dávid révén már 10 gólos volt a hazai előny.

A szünet után a Szentgotthárd leginkább azt tűzhette ki céljául, hogy valamennyire „elfogadhatóvá kozmetikázza” a két csapat közti különbséget. Ebbéli reményüket Csóka és Galambos 3 gólja végképp szertefoszlatta. (35. perc 26:12) Ezután két vendéggól következett, majd ismét a Bányász percei következtek. (30:14) Az utolsó 10 percben 7 hazai találat ellenében csak egyszer tüzeltek pontosan a vasi lövők, ekkor a fiatalok gyors játéka és Dobos Patrik betörései ellen nem igazán tudtak mit tenni a gotthárdiak, így a végeredmény 19 gólos Bányász siker, amellyel csapatunk tartja a lépést közvetlen riválisaival. Érdekesség lehet, hogy a nagy különbség ellenére a mezőny legeredményesebb játékosa a gotthárdi Hegyi Gergely lett 9 találattal! A mieinknél a 8 gólos Dobos Patrik és a 7 gólos Galambos Bence volt leginkább elemében.

A bajnokságban most egy hosszabb szünet következik, folytatás 2019 februárjában.

Köszönjük szurkolóinknak a sok adományt, amit a Családok Átmeneti Otthona lakóinak hoztak, ezzel sok embernek tették boldogabbá a Karácsonyát!

Soha Gergő: Az őszi szezon utolsó mérkőzésére úgy készültünk, hogy szerettük volna jó játékkal megörvendeztetni szurkolóinkat. A pénteki edzésen már érződött, hogy jó mentalitással állnak majd bele a srácok a meccsbe. A fiatalok már csütörtökön is mindent megtettek az ifjúsági első osztályú mérkőzésen, ahol a Komló gárdáját győzték le és ez a siker végre önbizalmat adott nekik. Talán mostantól elhiszik, hogy mire lehetnek képesek! A Gotthárd ellen a kezdő sor jó védekezéssel és pontos játékkal mutatkozott be, míg a fiatalok sok futással tudták növelni az előnyt. Az egész csapat jól dolgozott! Jó pihenést nekik! Újult erővel várom őket január másodikán. Kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kívánok mindenkinek a csapat nevében!