Erősebb volt a Komló a kupában

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – Sport36 Komló 27:33 (15:13)
Várpalota 150 néző
VBSK: Fekete, Lakatos – Major 1, Puskás, Végh 4, Lakó 2, Daruság, Szili, Szabó 3, Soha 5, Falkner 2, Tolnai 5, Csóka 4, Mecseki, Polgár, Foki 1

Az NB I 5. helyén álló Baranya megyei kék-fehérek voltak a palotaiak ellenfelei a Magyar Kupa soron következő fordulójában. Hiú ábrándjaink nem lehettek, hiszen a két osztálynyi különbség azért jelentős. Vendégeink ennek tudatában pihentették legjobbjaikat (pl.: Jerkovic, Pribanic, Markovic, Katzirz vagy Grünfelder sem utazott el a találkozóra) és elsősorban a fontosabb bajnokikon kevesebb lehetőséghez jutó fiatalok kaptak több lehetőséget a mérkőzésen. Ennek és a hazai vörös-feketék lelkes és eredményes játékának köszönhetően egy jó mérkőzést játszott egymással a két csapat, kitűnő szórakozást nyújtva a kilátogató nézőknek.
A találkozó a közös múltra való tekintettel, a Bányász himnusszal kezdődött, majd a VBSK magához ragadta a kezdeményezést és szép gólokat szerezve, kitűnő kapusteljesítményt felmutatva ösztönözte tapsolásra a publikumot. Volt olyan pillanata is a mérkőzésnek, amikor a VBSK 4 góllal vezetett NB I-es ellenfele ellen! Ez a lendület egészen a mérkőzés utolsó harmadáig kitartott. Ekkor a Komló mozgósította erőtartalékait és pályára lépett az addig „jegelt” két egykori palotai kedvenc, Selymes Attila kapus és a szélső Gebhardt Ádám is. Félő volt, hogy a végére túlzott vereségbe szalad bele csapatunk, de szerencsére nem így történt és emelt fővel jöhettek le a fiúk a pályáról. Jól küzdöttek, megérdemelték a meccs végi tapsot!

Most csapatunknak két hét szünet van a bajnokságban, így a következő mérkőzésünk november 04-én lesz hazai pályán a Szombathely gárdája ellen.

Hajrá Bányász!