Döcögősen indult az új szezon

Várpalotai Bányász SK – Szentgotthárdi VSE 25-22 (13-7)
Várpalota, 150 néző
Vezette: Csányi Tibor és Gadányi Tibor
VBSK: Csomay, Jámbor (kapusok) – Elekes, Szöllőskei 3, Végh 3, Erőss 2, Fülöp 4, Dobos 2, Somogyi 1, Hegyesi 1, Járási 2, Gáspár 4, Borbély M., Hanák, Ignácz 3, Borbély A.
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítások: 8 ill. 18 perc
7m-esek:4/1 ill. 4/2

Minden bizonnyal a vasárnapi időpontnak volt leginkább köszönhető, hogy a nézők a megszokottnál jóval kevesebben látogattak ki a Bányász szezonnyitó hazai találkozójára. Az ellenfél ezúttal az 1 év szünet után az NB II-be visszatérő Szentgotthárd együttese volt.

A vendégek góljával kezdődött a találkozó és percekig rendre ők kerültek lépéselőnybe. A Bányász Fülöp góljával 5:4-nél szerzett előnyt először a találkozó során a 7. perc elején, de előnye nem tartott sokáig, hiszen 6:5-re már ismét a vasiak vezettek. 7:7 után hosszú percekig nem talált a hálóba egyik csapat sem. (Közel 6 percig nem zörrentek meg a hálók) A félidő 19. percében viszont ismét Fülöp szerzett gólt és újra VBSK vezetést mutatott az eredményjelző. (8:7) A következő percekben aztán megszórta ellenfelét a palotai csapat és gyors egymás utánban szerzett 6 góljával megnyugtató előnyt szerzett a szünetre.(13:7)

Fordulás után ismét a vörös-feketék percei következtek és a 36. percre már 10 gólos előnyt sikerült felépíteniük (18: 8) Ekkor azonban valami „elgörbült” a hazaiaknál és a gotthárdiakapró lépésekben jöttek fel egyre közelebb a Palotához és a mérkőzés 54.perében már csak 2 gólos volt a hátrányuk. (21:19) Már 3 perc sem volt hátra, amikor Weidl góljával a sárga mezesvendégek mindössze 1 gólos távolságban voltak a Bányásztól. Idegörlő pillanatok voltak a hazai szurkolók számára. Szerencsére a legjobbkor jött Gáspár, aki ismét kettőre növelte az előnyt, majd egy időkérés után az Ajkáról érkezett Erőss Péter végleg eldöntötte a két pont sorsát (25:22). Nehéz szülés volt valljuk meg! Reméljük ez csak egy idény eleji forma volt és tudnak ennél jobb produktummal is előrukkolni a srácok. Mondjuk mindjárt jövő héten a Tarján otthonában.

Jó szerencsét!
Hajrá Bányász!