Bejött a papírforma – elúszott a dobogó

VESZPRÉM KKFT U23 – VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ  27:22 (15:12)
Veszprém 120 néző
V.: Felhő Ferenc és Öcsi Tamás

VBSK: Csomay, Bogdány (kapusok) – Oszkó 1, Végh 1, Szabó N. 2, Foki M. 1, Fülöp 4, Dobos M. 2, Somogyi, Bajnóczi 3, Hegyesi 2, Járási 1 ,Gáspár, Csóka, Fenyő 2, Ignácz 3
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás:18 ill. 6 perc
7 m-es: 6/4 ill. 5/3

Az elmúlt hétvégén a már biztos ezüstérmes Veszprém KKFT. U23 vendége volt a Várpalotai Bányász. Csapatunk egy bravúros pontszerzéssel megszerezhette volna a bajnokság bronzérmét is, de a fiatal veszprémi csapat ezúttal jobbnak bizonyult a VBSK-nál.

Pedig jól indult a találkozó a palotaiak szempontjából, hiszen a Bányász szerzett vezetést és minimális előnyét egészen a 17.percig tudta tartani. Ekkor Czabula góljával először vezetett a Veszprém. Szünetig állandósult az 1-2 gólos különbség a két csapat között, amit néhány másodperccel a félidő vége előtt nőtt először 3 gólra és 15:12-es hazai előnynél térhettek pihenőre a játékosok.

A második játékrész a fehérmezes hazaiak találatával indult és mielőtt még a vörös-feketék magukhoz tértek volna, követte még egy veszprémi találat is, így már 5 gólra hízott az előny (17:12) Egészen a 39.percig maradt a 4-5 gólos hazai előny, ekkor Szatmári góljával már 6 gólos hátrányba került a Bányász. A következő percekben egy páros kiállítás borzolta a kedélyeket (Farkas Máté ill. Somogyi Márk). A hazaiak játékosa ráadásul újabb bűntetést „vívott ki” magának szövegelésért is. A VBSK talán kissé kevesebb hibával játszott ebben az időszakban. Ennek köszönhetően a 48.perben ismét „csak” 3 gól volt a hátránya ellenfelével szemben.(21:18). Sajnos a mérkőzés hajrájára már ismét 5 gólos előnnyel érkezhettek a veszprémiek és ezt a hátralévő időben ügyesen meg is tartották, így visszavágtak az őszi palotai vereségükért. Ez pedig azt jelentette, hogy a Bányász bronzérméhez a Lipót győzelme kellett volna a győri fiatalok ellen kedden. Sajnos az ETO a papírformának megfelelően magabiztosan fektette két vállra ellenfelét.(Lipót – Agrofeed-ETO U23 24:40) és fellépett a dobogó harmadik fokára.