Akadozó játék és vereség Győrben

AGROFEED ETO UNI GYŐR U23 – VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ 28:23 (16:12)

Győr, 25 néző
V.: Bacs József és Váltó Ádám Tamás

VBSK: Csomay, Bogdány (kapusok) – Végh, Foki M. 1, Fülöp 5, Zergi, Somogyi, Bajnóczi 3, Hegyi 3, Gáspár, Csóka 7, Fenyvesi, Ignácz, Borbély, Dröszler 4

Edző: Soha Gergő
Kiállítás: 4 ill. 8 perc
7m-es: 5/3 ill. –

Noha egy jó formában lévő Várpalotai Bányász utazott a Rába partjára, azért a mérkőzés előtt már voltak nyugtalanító előjelek.

Tolnai betegség miatt nem tarthatott a csapattal, Dobos sérülés miatt hiányzott, Ignácz sérülése után még távol van a 100%-os állapottól, Győrben pedig senki nem mehet biztosra, ha vannak az NB1B csapatukból visszajátszók.
További baljós előjel volt a játékvezető páros személye, akik ha rangadót fújtak eddig nekünk idegenben (Győr, Tarján) még sosem sikerült nyernünk.
Rögtön az első perc zárásaként bűntetőt dobhattak a hazai zöld-fehérek és Mátés góljával meg is szerezték a vezetést. Ezt még Csóka Balázs kiegyenlítette, de az újabb győri találatot több elpuskázott lehetőség követte mindkét csapat részéről. Újabb gólt a VBSK szerzett és lett újra döntetlen Bajnóczi révén. (2:2) A túloldalon Csomay védte Mátés lövését, de a palotai ellentámadást Csóka sem tudta gólra váltani. A hazaiak Sövegjártó góljával szereztek újra vezetést és Décsi védését követően Herkovits találatával először volt több gólos különbség a két csapat között.(4:2) Egy újabb Décsi védést követően pedig már 3 gólosra hízott a győri előny (5:2), amit Fülöp és Bajnóczi Máté góljával ismét minimálisra csökkentett a Palota.(5:4)

A következő percekben felváltva estek a gólok,de a félidő utolsó harmadára kissé fonalat veszített a Bányász és a 20.percre már 5 góllal vezetett az ETO (12:7). A félidő utolsó 10 percében aztán ismét több eladott labda és elhibázott lövés mindkét oldalon,de a lefújás előtt Dröszler még betalált, így 4 gólra közelítette meg ellenfelét a Bányász csapata.

A szünetben volt mit megbeszélniük a palotai fiúknak. Sajnos a térfélcserét követően is a hazaiak kezdtek jobban és a Gaál gólját követő percekig tartó gólcsendet ismét két győri találat törte meg. Ezzel már 19:12 volt a zöldeknek. A 37. percben palotai támadásnál Fülöp ellen fújtak technikait a játékvezetők, amivel nem értettek egyet a vendég kispadon ülők. A sípmesterek egy 2 perces kiállítással jelezték (Szedlák Tamás másodedző kapta), nem tűrik a kritikát. Az emberelőnyt és az azt követő időszakot az ETO kíméletlenül kihasználta és a 41.percre már 10 góllal vezethettek a vörös-feketék ellen. (23:13) Ezután hosszú percekig nem talált a hálóba a hazai gárda és a VBSK az utolsó tíz percre újra feljött 5 gólra. (50.p.:Foki Máté góljával 25:20)

Sajnos ezután ismét 7-re növelte előnyét a Győr, majd percekig nem láthatott újabb gólt a kilátogató néhány néző. Az 57. percben aztán ismét a vendégek kispadja felé villant egy lap, ezúttal piros. Vezetőedzőnk Soha Gergő vélemény nyilvánítását „honorálták” ekképpen az önérzetes sípmesterek.

Úgy látszott ez a kis közjáték a hazaiakat zavarhatta meg jobban, mert ezt követően Hegyi, majd a 7 góljával a mezőny legeredményesebbjének bizonyuló Csóka szerzett gólt, gyakorlatilag ezzel kialakítva a 28:23-as végeredményt.

Nehéz mérkőzésre számíthattunk a hiányzók és az ellenfél erőssége miatt, emellett a játék is akadozott néha, ehhez hozzáadva a játékvezetést, amiről sokat elmond, hogy dobott hétméteres nélkül zártuk a mérkőzést…. Ezek, így együtt nem eredményeztek győzelmet Győrben. Nem sikerült visszavágni a tavalyi fiaskóért, de nincs sok idő búslakodni. A következő fordulóban a tabellán közvetlenül a Bányász mögött tanyázó Veszprém KKFT U23 lesz az ellenfelünk és biztosak lehetünk benne, győzni érkeznek Várpalotára Éles József tanítványai.

Jó szerencsét!
Hajrá Bányász!