Sok gól, kevés néző – Kötelező győzelem a Lipót ellen

Várpalotai BSK – Lipót 40:25 (17:13)
Várpalota, 70 néző
V.: Hornyik, Zörgő

VBSK: Csomay, Bogdány (kapusok) – Végh 5, Foki M., Fülöp 6, Zergi 2, Tolnai 4, Somogyi 5, Bajnóczi 2, Járási 1, Gáspár 1, Csóka 9, Fenyvesi 3, Borbély, Dröszler 2
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítások: 2 ill. 6 perc
7m-es: 4/2 ill. 1/0

A romló járványhelyzet miatt mostantól ismét csak szájmaszkban látogathatják a nézők a Várpalotai Bányász hazai találkozóit. Minden bizonnyal ennek volt köszönhető, hogy a megszokottnál jóval kevesebb néző foglalt helyet a Gál Gyula Sportcsarnok lelátóin.

A Lipót csapata eddig mindössze két győzelmet aratott, így hazai pályán kötelező feladat volt csapatunk számára a 2 pont megszerzése. A mérkőzést ennek ellenére sok hibával kezdte a Bányász, de mivel a vendégek is rendre elrontották lehetőségeik nagy részét, a két csapat közötti különbség egyre inkább hízott. Igaz az elején még 2-3 gólos távolságban voltak a lipótiak, azért a félidő utolsó tíz percére már megduplázta előnyét a VBSK (A 20. percben már 12:6).A szünetre aztán 4 gólra feljöttek a kék-fehérek. Nem dőlhettek hátra a palotaiak.

A folytatásban 6 perc alatt 8 gólosra (22:14) hízott a VBSK előnye és ebbe még az is belefért, hogy 7 méterest rontson a hazai csapat. A második félidő hátralévő részében ha lassan is de tovább nőtt a két gárda közötti különbség. Hazai oldalon Bogdány Áron több védéssel vétette magát észre kiküszöbölve ezzel társai néhány technikai hibáját. Összességében a Várpalota teljesítménye volt jobb is, de a legfontosabb a 2 pont megszerzése.

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!