Nagy csatában vertük megyei riválisunkat

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ – VESZPRÉMI KKFT U23  27:26 (14:11)
Várpalota, 130 néző
V.: Fábián Balázs és Vandróczki Gábor

VBSK: Csomay, Bogdány (kapusok) – Végh 4, Foki M., Fülöp 6, Zergi, Somogyi 3, Bajnóczi 5, Hegyi, Gáspár 1, Csóka 4, Fenyvesi 2, Fenyő, Ignácz, Dröszler 2, Dobos M
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 14 ill. 8 perc
7m-es:3/2 ill. 7/5

A múlt heti győri vereség után hazai pályán igyekezett kiköszörülni a csorbát a Bányász csapata. Mivel az aktuális ellenfél egy veszprémi egylet volt, láthatóan megduzzadt a palotai szurkolótábor létszáma is. Ha még ez nem lett volna elég inspiráció a vörös-feketéknek, akkor még hozzátesszük, hogy a VBSK számára az őszi szezont lezáró találkozó volt a mostani. Azon pedig ugye „illik” győzelemmel búcsúzni a kitartó közönségtől.

Sajnos a Bányászban még mindig nem léphetett pályára a betegséggel küszködő Tolnai, akinek mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Vendéggóllal kezdődött az összecsapás, de Fülöp és Végh Szabolcs révén gyorsan fordított a Palota. A 8.percben Fülöp újabb találatával már 4 góllal vezettek a vörös-feketék, majd hosszú percekig gólcsendet tartottak a csapatok. Sajnos Rubos révén ezt a vendégek törték meg (A 12.percben 6:3), majd két perc elteltével András-Dóra góljával ismét közel került ellenfeléhez a veszprémi csapat.(7:5) A Bányász tartotta előnyét, de meglépnie nem sikerült riválisától. A 26. percre pedig ismét döntetlen volt a mérkőzés állása. (11:11) A hajrát viszont a palotaiak bírták jobban és zsinórban háromszor mattolták a veszprémi Kaisert. (14:11)

Szünet után Bajnóczi 7 méteresből növelte a VBSK előnyét, de ezzel egy időre el is lőtték a fiúk a puskaport, mert a Veszprém a 36. percben ismét egalizált, majd az egyenlítő találatot is jegyző Szatmári jóvoltából a vezetést is átvette. (15:16). Szerencsére nem örülhettek sokáig az előnynek a vendégek, a 40.percben már ismét a Bányász vezetett. (18:17) Újra volt 3 gólos is a különbség, de ellenfelünk pillanatok alatt feljött ismét 1 gólra, amivel az utolsó másodpercekig nyílttá tudta tenni a találkozót. Egyenlíteniük viszont nem sikerült a lefújásig, így nagy küzdelemben, megérdemelten tartotta otthon a két pontot a Várpalota.

A bajnokságban most téli szünet következik a következő mérkőzésen február 19-én Ajkán lép pályára együttesünk, ahol megpróbálhatunk visszavágni a hazai vereségért!

Jó szerencsét!
Hajrá Bányász!