Nehezen indult, de a vége sima lett

Várpalotai BSK – VKLSE Győr 40-32 (20-17)
Várpalota, 200 néző 
V.:ifj.Babity István és Czövek Gábor

VBSK: Csomay, Kara, Jámbor (kapusok) – Elekes, Szöllőskei 10 (6), Végh 4, Erőss 2, Foki M., Fülöp 8, Somogyi 4, Hegyesi 2, Járási 1, Gáspár I., Bogdány Ö. 8, Fenyő 1, Ignácz
Vezetőedző: Soha Gergő
Hétméteresek: 6/6 ill. 3/1
Kiállítások: 6 ill. 16 perc

A kötelező győzelmek a legnehezebbek és nem volt ez másképp ezúttal sem. A Győri VKL SE egyáltalán nem adta ajándékba a bajnoki 2 pontot a Bányásznak. Bogdány Örs révén hazai találattal indult a találkozó, de a 6. percig rendre győri válasz kísérte a palotai gólokat. 6:4-nél először vezetett egynél több találattal a VBSK, de a vendégek pillanatok alatt egalizálták az állást és folyamatosan tapadtak ellenfelükre egészen a 23. percig, amikor Szöllőskei góljával először vezetett 3 egységgel a Bányász, majd 1 percre rá Járási ezt rögtön 4-re növelte (19:15). Kalmár László találatával újra 3 volt a differencia, majd perceken át tartó gólcsend után az első félidő utolsó másodperceiben ismét a győriek 88-as számú játékosa szerzett gólt, amivel ismét csak 2 gól volt a csapatok közötti különbség. Hogy ne így menjenek pihenni a csapatok, arról Fülöp Jani gondoskodott és a dudaszó előtti pillanatokban még elhelyezett egy nem várt csomagot a vendég kapuban.(20:17)
A második félidőt a Győr kezdte jobban és Hamvay valamint Jász góljaival ismét 1 találatnyira megközelítették a Bányászt. (20:19) Egy gólváltást követően Fülöp Jani ezúttal pontatlanul célozta meg a vendégek kapuját és az ellentámadásból az egykor a VBSK mezét is magára öltő Bella Viktor ki is egyenlített.(21:21)
A 36. perctől percekig a legfőbb eseményt két győri kétperces kiállítás jelentette. A forgatókönyv továbbra sem sokat változott. Palotai vezető gól, majd válaszul vendég egyenlítés. Ez a 42. percben változott meg, amikor Szöllőskei két gólt is szerzett hamar egymás után és újra 3 lett a különbség. (27:24) Innen még feljöttek 1 gólra a vendégek, de a vörös-feketék lendületben tudtak maradni és a félidő utolsó harmadára már állandósult a többgólos Várpalota vezetés. Az 53. perctől (34:31) aztán egészen az utolsó pillanatokig megőrizte kapuját a góltól a Bányász, míg az ellenakciókból a végére jelentős előnyt kovácsoltak a fiúk. A vége tehát: 40:32 Gratulálunk a srácoknak!