Magabiztos győzelemmel kezdtük a szezont Pápán!

Bakonyerdő Pápa – Várpalotai Bányász SK 27:43 (17:19)

VBSK: Fekete, Lakatos – Lakó 2, Szili, Szabó 1, Falkner 10, Tolnai 9, Dobos 5(3), Hegyi 4, Gáspár 2, Galambos 5, Csóka 2, Varga 3, Foki

Pápa, 70 néző

V.: Ács Zsolt és Báder Róbert
Hétméteres: 4/2 ill. 4/3
Kiállítások: 4 perc ill. 10 perc

Új edzővel és alaposan megfiatalított kerettel várta a bajnokság nyitó találkozóját a Bányász. Az ellenfél Bakonyerdő Pápa csapat nem tartozik a mezőny kiemelkedő csapatai közé, de a közelmúltban okozott már kellemetlen meglepetést a palotaiak számára.

Jól kezdte a találkozót a VBSK, de az első játékrész hajrájára feljött a hazai alakulat és ekkor még kiélezett küzdelem folyt a pályán. (17:19 a félidőben)

Szünet után aztán egy más szellemben kézilabdázó Várpalota érkezett a pályára és egy 6:0-ás rohammal gyakorlatilag már ekkor eldöntötte a találkozót. Ugyan sok idő volt még hátra, de látni lehetett, hogy az elképzelés nélküli pápaiak ellen már csak a különbség mértéke lehet kérdéses. Nos a végére 40 dobott gól fölé mentek a vörös-feketék és imponáló 16 gólos győzelmet arattak megyei riválisuk felett. (27:43)

A folytatásban ellenfelünk hazai pályán a sokkal jobb erőkből álló Balatonfüred U23-as együttese lesz, akik tavaly szoros mérkőzéseken ugyan, de oda-vissza legyőzték a Bányászt. A fürediek egyébként egy Szentgotthárd elleni 6 gólos hazai győzelemmel kezdték a bajnokságot.

Soha Gergő értékelte a mérkőzést: Pápán kezdtük meg a 2018/2019-es szezonunkat. A héten nem tudtunk megfelelően készülni a sportcsarnok leterheltsége miatt, sajnos meg is látszott a játékunkon, ami kifejezetten szezon eleji volt. Van még mit fejlődnünk, dolgozunk rajta tovább. Jó érzés volt a csapatnak, hogy a szurkolóink már az első meccsre elkísértek bennünket, ráadásul ilyen messzire. Jó hangulatban, szinte hazai pályán játszhattunk. A második félidőben, már egész felszabadultan tettük ezt.