Kell majd a Jó Szerencse! – Soha Gergővel beszélgettünk a 2018/19-es szezon rajtja előtt

Rövidesen megkezdi szereplését a Várpalotai Bányász felnőtt kézilabda csapata is az NB II 2018/19-es idényében. A nyáron történt változásokról beszélgettünk a gárda frissen kinevezett vezetőedzőjével Soha Gergővel.

VBSK: Szia Gergő! Először is engedd meg, hogy kicsit visszakanyarodjunk a magunk mögött hagyott szezonra. A csapat ismét a bronzérmet szerezte meg a bajnokságban, személyedben pedig a csapat egyik vezére úgy döntött, hogy felhagy az aktív kézilabdázással és a jövőben csak edzőként segíti a VBSK-t. Nehéz döntés volt?

S.G.: Nagyon! 🙂 Így 28 év játék után… Több fronton kellett megfelelnem és már nem tudtam abban a minőségben hozzátenni a csapat játékához amennyire én szerettem volna. Előtérbe kellett helyeznem az ifi első osztályba feljutó csapatomat. A Grüll Gábortól megörökölt gárdával a második szezont kezdtük meg közösen.
A Testnevelési Egyetem Edzői szakán végzett tanulmányaimat is bele kell sűrítenem a hétköznapokba.

VBSK: Sokakat talán meglepett, hogy Szedlák Tamást te válthattad a felnőtt együttes kispadján. Mesélnél arról mi indokolta a váltást és hogy esett rád a klubvezetés választása?

S.G.: A vezetőség részéről, olyan elképzelés formálódott, hogy az utánpótlásra próbáljuk építeni a jövő csapatát, így eshetett rám a választás. Ez az egy oka volt a pozíció cserének Szepivel. Mivel én ismerem jobban az ifjúsági csapatot, talán könnyebb dolgom lesz beépíteni őket a felnőtt keretbe. Tamás továbbra is marad az edzői stáb tagja, folytatja kiváló munkáját a kapusokkal.

VBSK: Az elmúlt években már a várpalotai utánpótlásban dolgozhattál és az elmúlt idényben edzői pályafutásod talán eddigi legnagyobb sikerét elérve a VBSK ifjúsági csapatát az ország legjobbjai közé vezetted. Mi lesz az ott megkezdett munkával illetve a fiatal tehetségek közül láthatunk-e néhányat az NB II-es csapatunkban?

S.G.: Az ifivel azon fogunk dolgozni ebben a szezonban, hogy megragadhassunk a legjobbak között, ami óriási erőfeszítés és munka lesz, de hiszek magunkban! A feladatom fő része az, hogy beépítsem a fiatalokat, ezért jó páran biztosan láthatóak lesznek az NBII-es mérkőzéseken.

VBSK: Néhány szóban beszélnél arról is, hogy milyen volt a Bányász felkészülése, sikerült-e elvégezni azt a munkát amit elképzeltél és persze nem kerülhetjük meg azt a kérdést sem, ami a csapatsportágak rajongóit minden szezonkezdet előtt érdekli, kik érkeztek, kik távoztak és persze mit érdemes róluk tudnia a tisztelt nagyérdeműnek?

S.G: A felkészülést kisebb nehézségek tarkították, de azok mindig vannak. Sajnos jó pár edzőpartnerünk lemondta a megbeszélt edzőmérkőzést, de igyekeztünk így is becsülettel készülni a szezonra. Azon a pár meccsen amit le tudtunk játszani, azok a srácok kaptak szerepet, akik megdolgoztak a lehetőségért. Elmondhatom, hogy jó elegyet alkottak az idősebb játékosokkal. Meglátjuk, hogy mit tudunk ebből kihozni a bajnokságban. Távoztak a csapattól: Daruság Bálint, Major Dávid, Nyári Tamás, Pencz Norbert, Polgár Viktor, Végh Szabolcs. Egy régi-új játékos érkezett Galambos Bence személyében. A többieket az ifjúsági csapatból fogjuk pótolni.

VBSK: Van-e kitűzött cél a következő idényre és mit lehet tudni az ellenfelekről?

S.G.: Bízunk az utánpótlásunkban, akik a felnőttekkel jó csapatot alkothatnak. Szeretnénk, idén is a dobogóért harcba szállni és a kiváló szurkolótáborunkat kiszolgálni. Élvezetes és nehéz mérkőzésekre számítok, amik jó szórakozást nyújthatnak majd a kilátogató nagyérdeműnek.
A négy utánpótlás műhely U23-as csapata, két veszprémi, Balatonfüred és Győr, a mindig kemény dió Tarján, az NB1/B-ből kiesett Ajka és a Gulyás Péterrel felálló Nemesvámos mind jó erőket képviselnek. Pikáns ütközetek várhatók!

VBSK: Befejezésül köszönjük, hogy rendelkezésünkre álltál és sok sikert, kitartást a fiúknak és neked is a szezonra!
A jelszó örök: HAJRÁ BÁNYÁSZ!!

S.G.: Köszönöm a lehetőséget! Jó Szerencsét!