Ismét az utolsó pillanatban bukott el a Bányász

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – SZOMBATHELYI ESE 26:27 (13:14)
Várpalota, 250 néző
V.: Cseszregi Bence és Sipos József

VBSK: Csomay, Jámbor (kapusok) – Oszkó, Végh 2, Szabó N. 2, Fülöp 4, Dobos M., Somogyi, Járási, Gáspár 4, Csóka 3, Fenyő, Foki D. 6, Ignácz 4, Borbély, Dröszler 1
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 4 ill. 4 perc
7m-es:1/1 ill. 2/1

A múlt heti balszerencsésen elvesztett balatonfüredi mérkőzés után egy jó formában lévő szombathelyi gárda látogatott Várpalotára. Vendégeink legutóbbi két mérkőzésüket megnyerték, ráadásul az Ács együttesét több, mint 20 góllal múlták felül hazai pályán. (45:22) Ezt megelőzően a dobogón álló Tarjántól is sikerült ponttal távozniuk. A Bányász persze szerette volna kijavítani a füredi kisiklást és ennek megfelelően kezdte a mérkőzést, Fülöp valamint Ignácz góljával hamar kétgólos előnyre tett szert a VBSK .Erre azonban volt válasza a vasiaknak és zsinórban 3 gólt szerezve átvették a vezetést, amit sikeresen meg tudtak tartani a szünetig. A palotaiaknak csak az egyenlítés sikerült, de ez csak ideig-óráig tartott, majd újból a Szombathelynél volt az előny.

VBSK - Szombathely 2021-22  18.JPG

Rövid pihenő és térfélcsere után menetrendszerűen érkezett a Bányász egyenlítő gólja (Csóka révén 14:14) majd néhány perc alatt, elhibázott akciók és bosszantó technikai hibák következtében a mérkőzésen 8 találatot jegyző Lang Zalán vezérletével már 3 góllal vezetett a hibáinkat könyörtelenül kihasználó vasi gárda. (15:18) A 43. percre sikerült újra utolérnie ellenfelét a Palotának. Ekkor Végh Szabolcs góljával lett 19:19. Sajnos a lendület nem tartott tovább és újból sorozatos hibákat vétett a VBSK, aminek következtében a pirosban játszó vendégek már 4 gólos előnyt csikartak ki. (20:24) A mérkőzés utolsó percei aztán nem várt izgalmakat hoztak, hiszen a vörös-feketék sorozatban 4 gólt szerezve ismét utolérték ellenfelüket, amire az amúgy sem csendben üldögélő hazai közönség még egy fokozattal feljebb tekerte a hangerőt.

VBSK - Szombathely 2021-22  16.JPG

A Szombathely ismét 2 gólos előnyt szerzett, de Foki Dávid is betalált ,így minimális volt ismét a Bányász hátránya. Megkezdődött az utolsó perc, amikor Soha Gergő időt kért hazai oldalról .Ezt követően Fülöp találatával úgy tűnt, hogy talán az egyik pontot azért otthon tudja tartani csapatunk, de sajnos nem így történt.A hátralévő bő fél percet maximálisan kihasználta a vendégcsapat és Lang a lefújás pillanatában szerzett gólja a győzelmet jelentette a Szombathelynek.
Nehéz leírni a csalódottságot. Most egy hosszabb szünet következik a csapat számára, majd két idegenbeli találkozón kell visszatérnie a Bányásznak a győztes ösvényre. Reméljük sikerül!
Jó szerencsét!
HAJRÁ BÁNYÁSZ!