Fontos győzelmet arattak fiataljaink

Férfi ifjúsági I. osztály Nyugat

Várpalotai Bányász SK – Rév TSC 30:27 (14:11)

Várpalota: Kecskés, Ribi, Sári (kapusok) – Oszkó 3, Balatoni, Dobos M., Dobos P. 4, Járási, Hegyi 3, Gáspár 4, Somogyi, Varga 4, Dröszler 5, Foki 7

Edző: Soha Gergő

7 méteres: 3/3 ill. 4/4

Kiállítások: 12 perc ill. 12 perc

Ifjúsági csapatunk az I. osztályú tagság megőrzésért folytatott harcban fontos mérkőzéshez érkezett, hiszen az azonos ponttal álló Rév gárdáját fogadta a Gál Gyula Sportcsarnokban. Az őszi mérkőzésen sokáig vezetett a csapat azonban a második félidőben nem jött össze semmi, így súlyos vereséget szenvedtek a srácok. Most ezt próbálták kijavítani.

Jól kezdődött számunkra a mérkőzés már az első 5. percben sikerült 2-3 gólos előnyt kiharcolni és ezt követően az első félidőben végig kiegyenlített játék folyt. Sok technikai hibával játszott a csapat, így nem igazán tudták az előnyt növelni és végig meccsben tartották a Rév gárdáját. A félidőre 3 gólos előnnyel vonulhatott a VBSK. 14-11

A második félidő egy gyors gólváltással kezdődött ezt követően 5 gólt szerzett a Rév csapata és nem volt rá válasz a Bányász részéről, így átvették a vezetést 2 góllal. A mérkőzést továbbra is pontatlanságok jellemezték mindkét részről. A Bányász az 50. percre nagy akarattal és fegyelmezettséggel le tudta dolgozni hátrányát és rögtön két gólos előnyt is szerzett. Ezt az előnyt megtartották a mérkőzés utolsó percéig a srácok és a végén beállították a 30-27-es 3 gólos győzelmet jelentő végeredményt.

Gratulálunk és bízunk a további sikeres szereplésben!

Hajrá Bányász!

Soha Gergő: A Rév csapatát fogadtuk hazai pályán, az ősszel idegenben egy jó félidő után egy nagyon gyenge második harminc perccel, sima vereséget szenvedtünk. A januári felkészülés alatt elsősorban a fizikális terhelésen volt a hangsúly, hogy bírjuk ennek a bajnokságnak a tempóját, keménységét. Szeretnénk megragadni ebben az osztályban, ami óriási feladat. Ezen a kiélezett meccsen a tűz végig ott volt a srácokban és a sok technikai hiba ellenére, helyenként taktikusan tudtunk játszani, főként a második félidőben. Ennek köszönhető a győzelmünk, dolgozunk tovább és szeretnénk minél többet fejlődni.