Döcögős tavaszi szezonkezdet

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ – BAKONYERDŐ PÁPA 26-21 (14-7)
Várpalota, 300 néző
V.: Tóbiás Richárd és Végh András

VBSK: Lakatos, Ribi, Fekete (kapusok) – Oszkó 2, Szili, Szabó 4, Tolnai 1, Falkner 2, Dobos 2, Járási, Hegyi 4, Gáspár 1, Csóka 3, Varga, Dröszler 3, Foki 4

Edző:Soha Gergő
K.: 10 ill. 10perc
7 m: 4/2 ill. 4/4

A 2018/19-es év első tavaszi hazai mérkőzését egy átadó ünnepség előzte meg ahol, a VBSK Ifjúsági és serdülő csapata számára átadásra került Várpalota Város Önkormányzata által 2018. év csapatának járó kitüntető díj. 

Ezt követően vehette kezdetét a mérkőzés ahol a VBSK-ból Galambos betegség, Devecseri sérülés miatt hiányzott, Tolnai sem volt még teljesen egészséges az őszi sérülését követően, így több lehetőség jutott a fiataloknak és újoncot is avathattunk a 2003-as születésű Járási Richárd személyében, akinek további szép sikereket kívánunk a VBSK felnőtt csapatában is.

Nehezen indult a mékőzés, az első 5 perc végén mindössze 1 gól került fel az eredményjelzőre, az is a pápaiak révén. Sok technikai hiba jellemezte a mérkőzés kezdeti időszakát, de a 12. percre így is megnyugtató 8-2-es eredményt mutatott az eredményjelző. Az első félidőben ezt követően nagyjából felváltva estek a gólok, így alakult ki a szünetre a 7 gólós különbség. (14-7)

A szünetben ugyan még 7 gól volt a hazai előny, de aki azt hitte, hogy ezt követően egy nagy különbségű Bányász győzelmet lát majd, annak csalódnia kellett. Sajnos a rengeteg hibának köszönhetően nem sikerült nagyobb különbséget kovácsolni, bár a palotaiak győzelme nem forgott veszélyben. A folytatásban ennél mindenképpen több kell és reményeink szerint a csapat játéka már csak jobb lesz!

Győzelmével a Bányász ismét a képzeletbeli dobogóra állhatott. Folytatás vasárnap Balatonfüreden.

Soha Gergő: Az NBII tavaszi szezonját kezdtük meg a pápai csapat fogadásával, ami nagyon hasonló mederben folyt, mint az őszi mérkőzésünk. Sok technikai hiba és kihagyott helyzet jellemezte a játékunkat, sajnos nem tudtunk a saját tempónkban kézilabdázni. A győzelem egy percig sem forgott veszélyben, már a következő feladatunkra koncentrálunk.

Hajrá Bányász!