Fölényes győzelemmel zártuk az őszt

NB2 Férfi felnőtt Észak-nyugat 11. forduló
BFKA Balatonfüred U23 – Várpalotai Bányász SK 19-28 (9-11)
Balatonfüred, 100 néző
V.: Antal Ákos és Antalné Renner Irén
VBSK: Csomay, Kara, Nagy (kapusok) – Elekes 5, Szöllőskei 1, Erőss 2, Foki M. 1, Fülöp 1, Somogyi 1, Hegyesi 3, Járási1, Gáspár I. 1, Bogdány Ö. 6, Fenyő 4, Ignácz 2, Borbély A.
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 8 ill. 10 perc
7m-es:7/3 ill. 6/4

Utolsó bajnoki találkozójára Balatonfüredre látogatott NB II-es felnőtt gárdánk. A két csapat azonos pontszámmal állt a mérkőzést megelőzően, így a tét az volt, hogy melyik csapat zárkózik fel a dobogóért küzdők mögé és melyik szakad le a többiektől a tavaszi folytatás előtt.

A Bányász kezdte jobban a találkozót és Fülöp révén a vezetést is megszerezte a palotai csapat. Sajnos pár perc után a hazaiaknak sikerült a maguk javára fordítani az eredményt és a 4.percben Tősér jóvoltából már a Balaton-partiaknál volt az előny. Szerencsére nem sokáig. A következő percekben több labdát eladott mindkét csapat ill. a hazaiak egyik próbálkozását Csomay hárította így Elekes Kristóf előbb egalizált, majd a vezetést is megszerezte csapatának.(3:4) 1-2 gólnál nagyobb különbség nem alakult ki a két együttes között. Rengeteg hibával játszottak a felek. 8:7-es VBSK előnynél pl. több, mint 7 percen keresztül képtelen volt a hálóba találni mindkét alakulat. A 29. percben Gáspár góljával először vezetett 3 góllal a Várpalota, de ekkor még ezt csökkenteni tudta a hazai csapat, így kétgólos vendég előnnyel mehettek pihenni a fiúk.

Szünet után ismét csak 1 lett a különbség Boldoczky góljával, de a következő időszak füredi hibáit jól használta ki a Bányász és Bogdány Örs, Ignácz valamint Somogyi találataival már 4 gólosra hízott csapatunk előnye (10:14), majd a félidő második felétől tovább tudta növelni előnyét a VBSK. Az utolsó 10 percre 6-7 gólos vendég előny állandósult, ami jó előjelnek bizonyult a hajrára. A Füred még feljött 5 gólra az 57.percben (19:24), de ennél közelebb nem tudtak férkőzni a palotaiakhoz, akik a fennmaradó percekben még 4 alkalommal mattolták a hazaiak kapusát és végül megérdemelt győzelmet arattak riválisuk felett. (19:28) BRAVÓ FIÚK!