Fölényes győzelemmel búcsúzott közönségétől a Bányász

Várpalotai BSK – Alsóörsi SE 35-26 (19-13)
Várpalota, 250 néző
V.:Marosi Zoltán és Papp Ervin Márk
VBSK: Csomay, Kara, Jámbor (k) – Elekes, Szöllőskei 3, Végh 6, Erőss 4, Foki M. 3, Fülöp 2, Somogyi 2, Hegyesi 2, Járási, Gáspár I. 3, Bogdány Ö. 6, Fenyő 2, Ignácz 2
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 12 ill. 6 perc
7m-es: 2/2 ill. 5/4


Az előző fordulóban a mérkőzés képét tekintve talán kissé váratlanul vesztett pontot a Palota hazai környezetben, így az Alsóörs ellen kellett kijavítani a fiúknak a csorbát. Szöllőskei góljával a Bányász szerzett vezetést, de nem adta magát egykönnyen a Balaton-parti gárda. Kíméletlenül tapadt a palotaiakra és rövid időre még a vezetést is sikerült átvenniük. A 12.percben Végh Szabolcs góljával újra a Palota vezetett(7:6), de erre Horváth és Székely révén volt válasza az Alsóörsnek (7:8) A félidő hajrájáig maradt is a vendég vezetés, majd a 24. percben szerzett Erőss Péter találatával újra a feketében játszó VBSK oldalán volt az előny. Az utolsó percekben lerohanta ellenfelét a VBSK és a sorozatban szerzett 6 találatra nem érkezett válasz a túloldalról, így a mérkőzés felére már jelentős előnyt jegyezhetett a Várpalota.(19:13)

Szünet után egészen a 43. percig állandósult az 5-6 gólos hazai előny, amikor a találkozón (Végh Szabolccsal karöltve) 6 gólig jutó Bogdány Örs jóvoltából az addigi legnagyobb különbség alakult ki a két csapat között.(25:18) Ezt a következő percekben már egészen 11 gólra növelte a VBSK (Az 53.percben 33:22) Sajnos az utolsó 3 percben nem sikerült ellenfele hálójába találnia a Bányásznak, így a végén meg kellett elégedniük a 9 gólos hazai győzelemmel, ami miatt azért annyira nem szomorkodott senki.

Ezzel a győzelemmel búcsúzott az őszi szezonban hazai közönségétől a VBSK. Két hét múlva Balatonfüreden még egy fontos mérkőzés vár a srácokra a téli szünet előtt!

Jó szerencsét! Hajrá Bányász!