Fájó vereség a fővárosban

NB2 Férfi felnőtt észak-nyugat 14. forduló
MAFC-BME – Várpalotai Bányász SK 24 – 21 (10-11)
Budapest, 20 néző
Jv.: Csuka, Kocsis

VBSK: Csomay, Kara, Jámbor (kapusok) – Elekes, Szöllőskei 2 (1), Végh 4, Erőss 3, Fülöp 4, Somogyi 6, Hegyesi 1, Járási, Gáspár I. 1, Gáspár R., Hanák, Ignácz, Borbély A.
Vezetőedző: Soha Gergő
Hétméteresek: 5/3 ill. 4/1
Kiállítások: 6 ill. 14 perc

Az elmúlt két forduló sikerei után joggal remélték a VBSK hívei, hogy az újonc MAFC sem jelent megoldhatatlan feladatot kedvenceik számára. Noha az ősszel alaposan megizzasztották a palotaiakat a lelkes vendégek és a vártnál nehezebben szerezte meg a győzelemért járó 2 pontot a Bányász, azért ennek a mérkőzésnek is a VBSK volt az egyértelmű esélyese.

Néhány percig a MAFC vezetett a találkozón, de a 13.perctől már az esélyesebb Várpalotánál volt az előny a félidő lefújásáig. (10:11) A pihenőt követően sajnos nem sikerült meglépnie ellenfelétől csapatunknak és fej-fej mellett haladt a két gárda,majd a 40. percben Zöldy góljával újra a MAFC szerzett vezetést (15:14), amit sikeresen tartottak is, sőt az 55. perc elejére már 3-ra növeltek. (21:18) Hiába jött fel innen a Bányász újra 1 gólra, a lefújáskor ismét 3 gól volt a két csapat közti különbség.

A 24:21-es végeredmény mindenképpen nagy csalódás. A vége viszont még messze van és nincs is idő keseregni az elveszített pontokon.

A folytatásban Komáromba utazik a VBSK, ahol bravúr lenne a pontszerzés. Legalább akkora bravúr, mint a MAFC-nak a Bányász legyőzése!