Egykori rangadót nyertünk Fehérváron

ALBA-MÁV ELŐRE – VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK 26:33 (9:15)
Székesfehérvár, 65 néző

V.: Obermayer Balázs és Vindis Ferenc

VBSK: Lakatos, Ribi, Fekete (kapusok) – Lakó 3, Végh 3, Falkner 7, Csóka 5, Soha, Polgár 2, Tolnai 7, Major 1, Szabó 4, Szili, Puskás 1

Edző: Szedlák Tamás

7m: 5/3 ill. 4/1

K.: 4 ill. 12 perc

Az elmúlt években ez a párosítás igazi rangadónak számított, igaz többnyire az NB I/B-ben. Sajnos azóta sok dolog megváltozott a két klub háza táján. Manapság a Palota is még az újjáépítés elején tart, a hazai fehérváriaknál pedig talán az is eredmény, hogy a városban több magas szinten működő más csapatsportágbeli klub mellett, egyáltalán működik férfi kézilabda. A Bányász ugyan a közvetlen élmezőny tagja, de anyagi lehetőségeit és a keret erősségét tekintve egyenlőre még csak álom lehet a magasabb osztályú szereplés. Az Alba pedig jelenleg csupán az eddig még pont nélkül álló Szombathelyt előzi meg a bajnoki tabellán! Az ősszel 10 gólos hazai sikert arattak a vörös-feketék, így ezúttal is ők voltak az esélyesebbek.

A találkozót a múlt heti recept szerint alakította a VBSK és hamar többgólos előnyt csikart ki csapatunk. A hazaiak birkóztak becsülettel, de játékban nem tudtak a palotaiak fölé kerekedni.

A második félidő elején már tíz gól fölé is nőtt a különbség, tehát nem igazán tudta megszorítani ellenfelét a Fehérvár. Emberhátrányban többször megpróbálkoztunk a kapust lecserélve kiegyenlíteni számbéli hátrányunkat támadásainknál, de ez a többszöri labdaeladásoknak köszönhetően sajnos könnyű hazai gólokat eredményezett. Ennek köszönhetően nem lett a két csapat közti különbség 10 gól feletti. A siker azonban nem forgott veszélyben és a lényeg természetesen a 2 pont megszerzése volt,ami gond nélkül sikerült is!

Folytatás a jövő szombati megyei rangadó keretein belül!

Bakonyerdő Pápa – VBSK április 28.  18:00