Egy pont ide, egy pont oda

VÁRPALOTAI BSK – AGROFEED ETO-SZESE U23  23:23 (12:11)
Várpalota, zárt kapu
V.: Hajdu Tamás és Halász András

VBSK: Bogdány, Lakatos (k) – Végh 3, Foki M., Zergi, Dobos M. 1, Somogyi 1, Hegyesi, Dobos P. 5, Szikra, Gáspár 1, Varsányi 2, Fenyvesi 2, Borbély, Dröszler 3, Szalay 5
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítások: 12 ill. 10 perc
7 méteres: 2/2 ill. 6/3

Március közepén fájó vereséget szenvedett a Bányász Győrben. A tavasszal jól szereplő ETO fiataljai 11 góllal győzték le akkor a palotaiakat. Ez a mérkőzés viszont nem ígérkezett ilyen simának a zöld-fehérek számára, hiszen az idegenbeli találkozón pályára lépő csapatukból ezúttal több húzóemberük is az ezzel a mérkőzéssel egyidőben játszó NB I/B-s felnőtt együttesükben szerepelt. Ezzel a VBSK esélyei is megnőttek a győzelemre, bár hazai oldalon a csapat legeredményesebb játékosának, Tolnainak a hiánya is vélhetően érzékeny veszteséget jelentett.

A két rendkívül fiatal átlagéletkorú gárda nagy lendülettel esett egymásnak. Nagyobb különbség nem alakult ki egészen a félidő derekáig, amikor a győriek elhúztak 3 góllal. Ezután viszont a Bányász percei következtek. Ledolgozták hátrányukat, majd a szünetre már a vörös-feketék mehettek előnnyel az öltözőbe.

Rövid pihenő után minden ott folytatódott, ahol az első félidőben abbamaradt. Előbb a Palota játszott eredményesebben, majd a félidő felére ismét a győrieknél volt az előny, amelyet aztán az utolsó percben egyenlített ki ismét a VBSK Varsányi góljával.

A végén még támadhatott a győzelmet jelentő gólért a Győr, de újabb találat már nem született. A végeredmény tehát döntetlen lett egy fordulatos mérkőzésen, amely igazságosnak mondható.

Az majd a közeljövőben derül ki, hogy a végső helyezések szempontjából most 1 pontot nyert vagy veszített csapatunk.

Jövő héten vasárnap Balatonfüredre látogat csapatunk, ahol 18 órától találkozik a BFKA-Balatonfüred U23 csapatával.

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!

2020/21 Várpalotai Bányász - Agrofeed ETO-SZESE U23 23:23 (12:11)