Botlott a Bányász az utolsó hazai találkozóján

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – TARJÁN SE 25:29 (13:11)
Várpalota (zárt kapus)
V.: Budai-Bock Krisztián és Wenzel Tamás

VBSK: Lakatos, Bogdány (kapusok) – Végh 4, Foki M., Zergi, Dobos M. 1, Tolnai 6, Somogyi, Dobos P. 5, Szikra 4, Hegyi 1, Gáspár 2, Varsányi, Varga, Dröszler, Szalay 2

Edző: Soha GergőKiállítás: 4 ill. 8 perc
7m-es: 1/1 ill. 3/2

A 2020/21-es NB II-es szezon utolsó hazai találkozóját játszotta a VBSK. A Tarján elleni párharc nem volt minden tétet nélkülöző, hiszen a vendégek győzelmük esetén bronzérmet szerezhettek a bajnokságban, míg hazai sikerrel a két csapat helyet cserélt volna a tabellán és a palotaiak 4. helyen végezhettek volna.

Az első gólt a vörös-feketék szerezték Dobos Patrik révén, de a Tarján hamar át tudta venni a vezetést. A félidő felére tudta újra a maga javára fordítani a mérkőzés állását a Bányász, Végh Szabolcs góljával lett 7:6 a palotaiaknak. Ezt követően több alkalommal is sikerült 3 gólosra tornázni előnyét a Bányásznak, amely a fél óra végére végül 2 lett. (13:11 a szünetre)
A második játékrész újra palotai góllal indult (14:11 Végh Szabolcs jegyezte), de 15:13 után sajnos percekig nem talált hálóba a Bányász, míg a Tarján kíméletlenül kihasználta adodó lehetőségeit és átvette a vezetést (15:16). Ezután a vendégek 7méterest hibáztak és a VBSK kiegyenlített. Örömünk nem tarthatott sokáig, mert a Tarján újabb 4 gólt lőtt hazai válasz nélkül (17:21), majd egy rövid gólváltás után egy 3-as szériával ismételték meg ugyan ezt, így az utolsó percekre már eldőlni látszott minden nyitott kérdés.(19:25)

Az utolsó 5 percben 5 gólt lőtt a Bányász 2 ellenében így némileg sikerült kozmetikáznia az eredményt, de a siker és ezáltal a bronzérem idén a Tarjáné lett, akiknek ezúton is gratulálunk hozzá!

Sok idő nincs a sebeket nyalogatni, hiszen még 24 óra pihenőt se kaphattak a VBSK játékosai és az évad zárásaként a bajnok Komárom otthonában kell pályára lépniük.

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!