10 év után győzött a Bányász Győrben

UNI Győr SZESE II. – Várpalotai BSK 23 – 29 (14-13)
Győr, 50 néző
V.:Horváth Kristóf és Krupánszki Kornél
VBSK: Bogdány Á., Nagy, Jámbor (kapusok) – Elekes 1, Végh 4, Szöllőskei 2, Fülöp 10, Gáspár R.,Gaál 1, Huber, Gáspár I., Halupka 3, Györe 2, Ritterwald, Surguta 4, Lantos 2 Vezetőedző: Soha Gergő
Kiáll.: 2 ill. 6 perc
7m-es:3/2 ill. 2/2
Valószínűleg egy fogadási irodában magas oddsot adtak volna a Bányász győzelmére, hiszen bár a palotaiak megnyerték utóbbi két találkozójukat, míg a győriek két nagyarányú vereséget szedtek össze, minden más mutatóa hazai zöld-fehérek sikerét ígérte. Ezt erősítette, hogy az őszi palotai találkozójukról is ponttal térhettek haza a győri fiatalok, illetve a Várpalota utoljára egy évtizede a 2013/14-es NB I/B-s bajnoki szezonban tudott ponttal vagy pontokkal távozni Győrből (SZESE Győr II – Várpalota 27:34) !!! A találkozó győri góllal kezdődött, de 2:1-re már a Bányász vezetett. Az első félidő aztán végig rendkívül szoros csatát eredményezett, végig döntetlen körüli volt az állás, a csapatok nem tudtak 1-2 gólnál jobban elszakadni riválisuktól. A Bányász részéről Jámbor, a győri oldalról pedig Décsi védett több ízben is kiválóan. Fél óra elteltével végül a hazaiak mehettek 1 gólos előnnyel pihenőre, ami azért nem lehetett megnyugtató előny számukra sem.
A térfélcserét követően az előző fordulóbeli jó formáját átmentő Fülöp két góljával (Összesen 10 alkalommal talált a győriek hálójába!) a 33. perc megkezdésére már ismét a Palotánál volt az előny. (14:15) Ekkor még fordítani tudott a hazai alakulat(16:15), de nem sokáig örülhettek a vezetésnek, mert Fülöp gyors egymásutánban kétszer villant és már is 16:17 volt az állás és innen már nem is engedte ki a kezéből a mérkőzést a VBSK. 2-3 gólos előnyét magabiztosan tartotta az utolsó bő 10 percre. (49.perc 21:24) Innentől pedig fokozatosan növelte előnyét a palotai csapat. A legnagyobb különbség az 57. percre alakult ki a két csapat között (22:29).
Rég várt sikert aratott a Bányász,de ennek csak akkor lesz igazán nagy haszna, ha ebből  erőt merít a csapat és jó, de legfőképpen eredményes játékkal örvendezteti meg közönségét az ősszel még hátralévő találkozókon a Tarján, a Lipót majd a nagy rivális Komárom ellen is!
SZÉP VOLT FIÚK ÉS MINDENT BELE !