Megfogyva bár, de törve nem…

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – ALSÓÖRSI SE 37:30 (18:15)
Várpalota, 200 néző
V.:Örsi Péter és Takács Dániel

VBSK:Lakatos, Sári(kapusok) – Pongrácz, Szabó 2, Zergi, Dobos M., Somogyi, Dobos P. 6, Járási, Szikra 6, Hegyi 6, Gáspár 1, Galambos 5, Dröszler 2, Foki 9
Edző:Soha Gergő
Kiállítás: 10 ill. 6 perc
7m-es: 6/6 ill. 1/1

Hosszabb szünet után folytatódtak az NB II-es bajnokság küzdelmei. Csapatunk nem a legjobb előjelekkel készült az újonc Alsóörs elleni hazai megmérettetésre. Sérülés miatt Devecseri és Tolnai személyében rutinos játékosaink estek ki hosszabb időre és ha ez még nem lett volna elég, a pénteki Csurgó elleni ifjúsági bajnoki találkozón Varga Zoltán is súlyos sérülést szenvedett. Ezúton is kívánunk mindenkinek gyors felépülést!
A vendégeknél Kovács Sándor és Németh Ferenc személyében két egykori játékosunk is pályára lépett. Utóbbi 7 góllal vette ki részét a Balaton partiak gólterméséből.
A találkozón Gáspár góljával a VBSK szerzett vezetést, de az alsóörsiek a mérkőzés legeredményesebb játékosának, a 15! gólig jutó Szöllősi Bálint találatainak köszönhetően hamar átvették a vezetést és a félidő hajrájáig rendre lépéselőnyben voltak a Bányásszal szemben. A 23. percben Szikra góljával szerezte meg újra a vezetést a Bányász (13:12), de erre Páter révén még volt válasza a vendégeknek(14:15. Az első félóra utolsó perceiben aztán 4 gólt szereztek a vörös-feketék, miközben Sári lehúzta a rolót az ellenfél játékosai előtt.(18:15)
A második félidőt viszont az Alsóörs kezdte jobban és percek alatt ismét vészesen közel jöttek a palotaiakhoz (20:19). Ezután sikerült kicsit felpörgetni a ritmust támadásban és a 40.percet követően már négy góllal vezetett csapatunk (25:21), ami az addigi legnagyobb különbség volt a mérkőzésen. Innen még felállt a vendégcsapat, de a záró 10 perc megint a Palotának sikerült jobban így végül magabiztos győzelmet aratott riválisa felett. (37:30)

Soha Gergő: Az alsóőrsiek elleni meccs első félidejében a játék szinte összes elemében a képességeink alatt teljesítettünk sajnos. A gyenge védekezésünkre nem tudtak a kapusaink sem támaszkodni és a támadásaink is körülményesek, pontatlanok voltak. A második félidőre már jobb felfogásban jöttünk ki az öltözőből, a védekezésünk is javult némiképpen és az ellenfelünk is elfáradt az ekkor már lendületesebben kézilabdázó mieinkkel szemben. Ennek volt köszönhető a győzelmünk. A szurkolóknak köszönjük a buzdítást, nagyban segítette a csapatot a hullámvölgyből való kijutást!

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!

2019/20 Várpalotai BSK - Alsóörs 37:30 (18:15)