Szünet után fordított a Bányász

Veszprémi KKFT U23 – Várpalotai Bányász SK 26:28 (16:14)
Veszprém, 60 néző
V.: Szászfai Csaba, Tasnádi Lászó

VBSK: Lakatos, Sári (kapusok) – Pongrácz, Devecseri 2, Szabó, Zergi, Dobos M., Somogyi, Dobos P. 5, Járási, Szikra 5, Hegyi 3, Gáspár 2, Galambos 4, Dröszler 1, Foki 6
Edző: Soha Gergő
Kiállítás: 12 ill. 8 perc
7m-es: 4/3 ill. 4/3

A veszprémi csapatok ellen mindig nehéz mérkőzésre kell számítanunk, hiszen számukra is presztízskérdés a Várpalota elleni mérkőzés. Az eredeti vasárnap 11 órai kezdés helyett az ellenfél kérésének eleget téve péntek este 19 órakor kezdődött el a mérkőzés a Március 15. úti sportcsarnokban. A lelátón szokás szerint többségében a VBSK szurkolói foglaltak helyet.

A mérkőzés Galambos góljával indult, ezt követően 4 gyors veszprémi gólra nem érkezett válaszunk így az 5. percre már három gólos hátrányban voltunk. Nem igazán működött a védekezés és támadásban is rendre hibáztak játékosaink. Ezután sikerült váltanunk és a 10. percre már egalizáltuk az eredményt. (6:6) A következő 10. perc ismét nem a mi csapatunkról szólt, így a 20. percben már 4 góllal vezetett a Veszprém. (13:9) A félidő hajrájára érkezett a kapuba Sári, beállt a sérülésből visszatérő Devecseri és a fiatal Dobos Máté jó védekezésével kiegészülve a szünetre 2 gólosra tudtuk faragni a hátrányt. (16:14)

A második félidőt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk és gyorsan egalizáltuk az állást. (16:16) Egy gyors gólváltást követően többször is volt lehetőségünk növelni az előnyt, de támadásban sok volt a technikai hiba. Ezt kihasználta a Veszprém csapata és a félidő közepére ismét ők vezettek három góllal. (22:19) Ekkor úgy tűnt ezen a mérkőzésen nem terem nekünk babér, hiába jöttünk vissza többször mindig átvették a hazaiak a vezetést.
A csapat ezt követően megmutatta erejét, 5 perc alatt a 3 gólos hátrányból 2 gólos előnyt kovácsolt! (22:24)
Ekkor még 10 perc volt hátra a mérkőzésből és sok izgalomnak nézhettek elébe a kilátogatók. A hazaiak próbáltak kapaszkodni, de mindig volt válaszunk a góljaikra, így a vezetés végig a mi kezünkben maradt. Az utolsó 5 percben ismét a hibáké volt a főszerep, de ebből is a mi csapatunk jött ki jobban így megérdemelt, nagyszerű 2 gólos győzelmet arattunk Veszprémben. (26:28)

Folytatás itthon novemeber 23-án 18.00 órától az ETO SZESE U23 gárdája ellen.

Soha Gergő: Továbbra is foghíjas a csapat, viszont szerencsénkre Devecseri Ádám, jelezte, hogy, habár még nem száz százalékos, de szeretne segíteni a csapatnak, amennyiben tud. Előző héten Dröszler Gergő volt így és még jó páran bajlódnak, különböző sérülésekkel. Ezektől függetlenül egy nehéz mérkőzésre számítottunk, ami be is igazolódott. Az első félidőben hibát, hibára halmoztunk a rengeteg kihagyott helyzet, technikai hiba mellett a védekezés sem működött eléggé, így a kapusaink sem tudtak hozzátenni érdemben az eredmény alakulásához. Az utolsó nyolc percben Sári több védéséből, magasabb tempóra kapcsolva tudtunk felzárkózni. A második félidőre tüzesebben jött ki a csapat, keményebb és pontosabb lett a védekezésünk, így a kapusteljesítmény is javult, a támadó játékunk is eredményesebb lett. Sikerült értékes két bajnoki ponttal hazautaznunk. 

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!