Könnyű hazai győzelem az újonc ellen

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ – KISBÉR KC 32:25 (20:12)

Várpalota, 150 néző

V.: ifj.Bacs József és Váltó Ádám

 

VBSK: Lakatos, Sári (kapusok) – Devecseri 4, Szabó 5, Zergi, Dobos M., Tolnai 5, Somogyi, Dobos P. 1, Járási, Szikra 1, Hegyi 2, Gáspár 4, Galambos 7, Varga, Foki 3

Edző: Soha Gergő

Kiállítás: 14 ill. 6 perc

7 m-es: 7/2 ill. 10/4

 

A múlt heti füredi győzelem után ismét egy újonc, a Kisbér csapata ellen lépett pályára Soha Gergő alakulata.

A jó idő és a hazai mérkőzéseknél szokatlan időpont miatt a nézők talán a szokottnál kicsit kevesebben látogattak ki a Gál Gyula Sportcsarnokba.

A mérkőzés első gólját a vendégek szerezték és a kezdeti percekben még rendre vezetniük is sikerült a zöldeknek. A félidő középső szakaszában aztán a Bányász átvette a vezetést és egy rendkívül eredményes időszaknak köszönhetően úgy tűnt már a szünetre eldönti a találkozó végkimenetelét. Bő tíz perc alatt 9-szer rezdült a kisbéri háló, míg a vendégek még büntetőkből is képtelenek voltak bevenni Lakatos Tamás kapuját. A hálóőr ez időszak alatt 4 (!) hétméterest hárított, demoralizálva ezzel az ellenfél játékosait. 13:4 volt ekkor az eredmény a Bányász javára. A félidőig hátralévő részben kissé magához tért a Kisbér, de a 8 gólos előny miatt a hazai szurkolók is optimistán tekinthettek a folytatás elé.

A fordulás után viszont Szurcsik István csapata kezdte jobban a második félidőt és egy hazai találattal szemben 4-szer is eredményesek voltak 5 gólra csökkentve ezzel hátrányukat. (21:16) Ezt követően felváltva találtak a hálóba a csapatok. Negyed órával a vége előtt a palotaiaktól Varga Zoltánt küldték le a játékvezetők piros lappal, de úgy tűnt ez a kisbérieket zavarta meg jobban, mert a VBSK 3 gólt szerzett gyors egymásutánban, lezárva ezzel minden további nyitott kérdést.(29:21) A záró tíz percben sajnálatos módon a vörös-feketék 3 bűntetőt is elpuskáztak, így nagyobb különbség már nem alakulhatott ki a két csapat között.

Folytatás 2 hét pihenő után ismét hazai környezetben az Alsóörs csapata ellen (november 9. szombat 18:00)

Soha Gergő: Mindenképpen szerettunk volna itthon, jó mérkőzésen, magabiztos győzelmet aratni. Ehhez a kapuban egy remek teljesítmény adott is volt. Szerencsére a mezőnyjátékosok is felvették a kellő ritmust, és a félidő végére nyolc gólos előnnyel mehettünk. A második játékrészre az ellenfél harcosabban jött ki az öltözőből és pontatlanabb volt a játékunk, valamint sok helyzet maradt ki. Ezek ellenére is megérdemelten nyertünk ekkora különbséggel.

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!
2019/20 Várpalotai BSK - Kisbér 32:25 (20:12)