Kötelező hazai győzelem a Kisbér ellen

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ – Kisbér KC 25:23 (13:11)
Várpalota, 100 néző
V.: Atyimov, Jáger

VBSK: Lakatos, Csomay (k) – Oszkó, Pongrácz, Végh 2, Foki M., Zergi, Dobos M. 1, Tolnai 7, Kerekes 1, Somogyi, Dobos P. 4, Szikra 1, Gáspár, Varga, Szalay 9

Edző:Szedlák Tamás és Grüll Gábor
Kiállítás: 6 ill. 4 perc
7m-es: 6/5 ill. 3/2

A vendég kisbériek tavaly újoncként érkeztek Várpalotára és az első félidőben megszerzett 8 gólos előny tudatában kissé elkényelmesedő Bányásznak  méltó ellenfelei voltak a második játékrészben. Ugyan lelkes kis csapatuk idén sem szőhet nagy álmokat, azért eddigi eredményei alapján senki nem becsülheti le őket! Rendkívül szoros összecsapáson egy góllal maradtak alul Alsóörsön, majd ugyan így verték az Ácsot illetve diadalmaskodtak Szentgotthárdon. Kivételt csak a bajnokesélyes Komárom elleni hazai fiaskó képez, de nekik nem is az ilyen találkozókon kell pontokat gyűjtögetniük.

Hasonló összecsapásnak ígérkezett palotai vendégjátékuk is, ám a lelkes vendégcsapat a találkozó lefújásáig méltó ellenfele volt a sok hibával játszó Bányásznak. A második játékrészben volt időszak, amikor a helyi szurkolók azt gondolhatták innentől „gázt ad” a VBSK és maga alá gyűri aktuális ellenfelét, de a Kisbér összeszedte magát és az utolsó percekig nyílttá tudta tenni a találkozót.

Palotai oldalon kiemelkedőt nyújtott a 9 találatig jutó Szalay Zalán, akinek nyári átigazolása óta először volt alkalma bemutatkozni hazai közönség előtt. Soha rosszabbat Zalán! Rajta kívül még a 7 gólos Tolnai Péter volt dícsérhető.

Most két hét pihenő következik, majd nov. 14-én egy nagyon nehéz találkozó vár a vörös-feketékre Veszprémben. (Veszprémi KKFT. U23 – VBSK)

2020/21 Várpalotai BSK - Kisbér 25:23