Tarjáni randagó pont nélkül

TARJÁN SE – VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK 30:28 (15:16)
Tarján, (nézők nélkül)
V.: Garai Balázs Róbert és Varasdi Levente Zoltán

VBSK: Lakatos, Csomay (k) – Pongrácz, Mecseki 1, Oszkó, Foki M., Tolnai 1, Zergi, Somogyi, Dobos P. 1, Szikra 4, Hegyi 4, Fenyvesi 9, Varga, Dröszler 6, Szalay 2

Edző: Soha Gergő

Kiállítás: 12 ill. 10 perc

7 m-es: 6/6 ill. 5/4

Az elmúlt évek során mindkét csapat az élmezőnyben tanyázott és rendkívül kiélezett mérkőzéseket játszott egymással. Most is parázs csatára volt kilátás, amelyen a kilátogató nézők sem csalódtak volna…ha lettek volna nézők.

Nem utaztunk túl jó előjelekkel a mérkőzésre, hiszen Gáspár Imi és Foki Dávid sem tarthatott a csapattal Tarjánba.

A találkozó első percei a hazaiaké voltak, majd 5 perc elteltével egy értékesített büntetővel először vezetett a Bányász(3:4) Néhány perc elteltével egyenlített, majd szintén egy 7 méteressel fordította újra a maga javára a mérkőzést a Tarján (8:7).A következő percekben megmaradt a lendületük és először alakult ki többgólos különbség a két csapat között.(12:9). Az első fél óra zárórésze viszont újra a vörös-feketéké volt és ha minimális különbséggel is, de a szünetre ők álltak nyerésre.(15:16)

A pihenő után újabb gólt szerzett a VBSK, de a Tarján erre hárommal válaszolt, így ismét a hazaiak felé billent a mérleg nyelve.(18:17). 21:20-nál büntetőt hibázott a Bányász, de szerencsére ekkor még sikerült az egyenlítés akcióból (21:21). A félidő felére aztán újra 3 gólos volt ellenfelünk előnye (25:22). Talán már írnunk se kellene, ismét a Palota rázta meg magát és előbb kiegyenlített, majd a vezetést is magához ragadta csapatunk. (54.perc:27:28) A hátralévő időben sajnos már csak a hazaiak találtak a hálóba. Utolsó két góljuk ráadásul büntető után született. A végén így a Tarján örülhetett a két pontnak, a VBSK pedig szombaton hazai pályán javíthat a jelenleg 7. helyen tanyázó Kisbér ellenében.

Soha Gergő: Egy rendkívül fontos mérkőzésre készültünk a tarjáni csapat ellen, az első félidőben, még nagyjából tudtuk érvényesíteni az akaratunkat a sok hibánk ellenére is. A védekezésünkbe rendre hibák csúsztak és a kapusaink teljesítménye sem volt megfelelő, ami a második félidő derekára mutatkozott meg főként. A rengeteg technikai hibánkat az ellenfelünk rendre megbüntette, olyan szituációkban vesztettük el a labdát, amikben semmilyen körülmény mellett sem szabadna. Annak ellenére, hogy egy fiatal csapat vagyunk a futás és a gyorsindítások is elmaradnak, sok mindenen kell javítanunk a következő hetekben.

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!