Fontos hazai győzelem a listavezető ellen!

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – VESZPRÉMI KKFT U22  22:21 (10:11)
Várpalota, Gál Gyula Városi Sportcsarnok 250 néző
V.: Fábián Balázs, Vandróczki Gábor
VBSK: Lakatos, Nyári, Fekete (kapusok) – Tolnai 1, Szabó, Major 1, Soha 2, Lakó 2, Szili 1, Csóka 7, Polgár 4, Falkner 4, Puskás, Végh, Daruság, Gáspár
Edző: Szedlák Tamás
Kiállítások: 8 ill. 6 perc
7m-es: 2/0 ill. 9/6
Sok régen látott arc üdvözölhette egymást szombat este a sportcsarnok lelátóján. Bárhogyan is szerepeljen a csapat, azért a szezonkezdet mindig különleges várakozással bír. A hangulatot tovább fokozhatta az is, hogy az ellenfél ezúttal a megyeszékhelyről érkezett. Egy Várpalota-Veszprém ütközet pedig hosszú évtizedek óta kiemelt jelentőséggel bír!
Az őszi összecsapáson magabiztos vezetését követően látványosan összeomlott a Bányász és végül súlyos vereséget szenvedett.
Jó előjelekkel kezdhettük a találkozót, hiszen a felnőtt mérkőzést megelőzően csütörtökön a serdülő, pénteken az ifjúsági csapat is legyőzte veszprémi ellenfelét, így a felnőtt csapat következett a sorban.
 Az első félidőt remekül kezdték a vörös-feketék és négy gólos előnyre tettek szert. Ezután viszont elég volt néhány bosszantó hiba és a vendégek előbb kiegyenlítettek majd a szünetre már ők térhettek előnnyel. (10:11)
Szerencsére most nem adtuk fel és tartotta magát a Bányász a második félidőben és 13:12-nél vissza is vette a vezetést. A folytatásban hol az egyik, hol a másik csapat volt előnyben.
20:18-as állást követően 3 gólt dobtak a veszprémi fiatalok és így vendégvezetéssel indult az utolsó 2 perc. A vörös-feketék azonban hatalmasat küzdve, két gólt szereztek és a maguk javára billentették a mérleg nyelvét! Ez volt a listavezető 2. veresége ebben a bajnoki évadban.
A sikerhez kiváló kapusteljesítmény is kellett és bár a csapat sok hibával játszott, de nem adta fel egy pillanatra sem, talán jobban is akarta a győzelmet ellenfelénél. Ezt pedig siker koronázta!
SZÉP VOLT FIÚK! GYERÜNK TOVÁBB!
Hajrá Bányász!