Szentgotthárdi sikerrel indult a tavasz

NB2 Férfi felnőtt észak-nyugat 12. forduló
Szentgotthárdi VSE – Várpalotai Bányász SK 27-32 (14-17)
Szentgotthárd, 50 néző
Jv.: Salamon, Tóth

VBSK: Csomay, Kara, Jámbor (kapusok) – Elekes, Szöllőskei 3 (1), Végh 6, Erőss 4, Fülőp 6, Somogyi 4, Hegyesi 4 (2), Gáspár, Bogdány Ö., Fenyő 4, Gáspár R., Hanák, Borbély A.
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítások: 10 ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/4 ill. 5/3

Az ősszel a vártnál nehezebben sikerült két vállra fektetnie a vasiakat a VBSK-nak hazai környezetben, így a tavaszi szezon nyitó fordulójában,idegenben nem számíthattunk könnyű találkozóra.

Szerencsére a Bányász jól kezdte a mérkőzést és bár Hegyesi vezető találata után még kapaszkodtak a Gotthárdiak, de a kevesebbet hibázó Bányász már a 11. percre 4 gólos vezetésre tett szert (4:8) Sajnos a következő percekben nem brilírozott a palotai gárda. Előbb Hegyesi adott el egy labdát, majd Fenyő, Somogyi és Fülöp is hibázott vendég oldalon. A hazaiak éltek is a lehetőséggel és újra felzárkóztak egy gólra (10:11) és csak Csomaynak köszönhető,hogy nem egyenlítettek ki. A félidő hátralévő része aztán újra a vörös-feketéké volt és állandósult a 3-4 gólos vendég vezetés. (A félidő 14:17)

A szünetet követően Hegyesi és Somogyi révén már 5-re nőtt a Palota előnye (14:19) A következő szűk 10 perc rémálomszerű volt. Bogdány Örs piros lapot kapott valamint ebben az időszakban képtelenek voltak az ellenfél hálójába találni Soha Gergő tanítványai. A hazaiak se játszottak hiba mentesen,de ennyi idő alatt szépen lassan újra 1 gólra zárkóztak.(18:19) A legjobbkor jött Fenyő Jordán gólja (18:20), ami talán megnyugtathatta a VBSK  játékosait és rövid gól váltást követően ismét sikerült meglépnie csapatunknak ellenfelétől. Az utolsó 10 perc már a Bányász 6 gólos vezetésével indult (21:27) és ezt az előnyt egészen az utolsó másodpercekig őrizték a fiúk.  (Molnár Patrik gólja már csak szépségtapasz volt a vasiaknak) A végén 5 gólos sikernek örülhettek a VBSK játékosai. (27:32) Szebben nem is indulhatott volna a tavasz.

Szép volt fiúk!