Sikerrel tért vissza a Bányász!

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ – ÁCSI KINIZSI 31:24 (16:18)
Várpalota, 100 néző
V.: Budai Bock Krisztián és Wenzel Tamás

VBSK: Csomay, Lakatos (kapusok) – Pongrácz 3, Végh 2, Foki M., Zergi, Tolnai 4, Somogyi, Dobos P. 1, Szikra 4, Hegyi 4, Gáspár 1, Fenyvesi 3, Varga Z, Dröszler 3, Foki D. 6

Edző: Soha Gergő

7m-es: 3/2 ill. 2/2

Kiáll.:2 ill. 6 perc

Az ismert világjárvány okozta kényszerszünet következtében március 7. óta nem léphetett pályára tétmérkőzésen a VBSK együttese. A féléves kihagyás akarva-akaratlanul is mély nyomokat hagy minden sportolóban és tulajdonképpen nincs is ilyesmire begyakorolt, jól bevált felkészítés vagy edzésmódszer. Ilyenkor a hirtelen terhelés a fokozott sérülésveszélyt is magában hordozza és rendkívül fontos a lélektani felkészítés is.

Sajnos a járvány maga nem múlt el, de az életnek mennie kell tovább, ezért a Magyar Kézilabda Szövetség is úgy döntött, hogy ha szigorú szabályok mellett is, de a show-nak folytatódnia kell!

Megtizedelt lelátók, maszkban helyet foglaló szurkolók, de a lényeg: VÉGRE ÚJRA BÁNYÁSZ KÉZILABDAMECCS A GÁL GYULA SPORTCSARNOKBAN!

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az Ács ellen mindig nehéz mérkőzéseket játszunk. A vendégek nagyon lassú, passzív játék általában minket is lelassít és nagyon nehezen tudnak felpörögni a srácok. Az első félidő ennek megfelelően is alakult, a vendég ácsiak akarata érvényesült. Sikeresen lassították a Palota fiataljait és az inkább brusztolós harcmodor egy ideig meg is hozta gyümölcsét a Kinizsi számára. A mérkőzést sok technikai hibával és gyenge kapusteljesítménnyel kezdtük. A mérkőzés 12. percében Soha Gergő kapust is cserél és érkezett az új igazolás Csomay Pali, aki mondhatni meccsben tartott minket a félidő végéig, hiszen támadásban továbbra is nagyon sok volt a hiba. A szünetre is még vendég előnyt mutatott az eredményjelző.(16-18)

A második félidő elején Foki Dávid két gyors góljával döntetlenre zárkóztunk. Az ezt követő 12 perc igazi kínszenvedés lehetett a kilátogató szurkolóknak. Ebben az időszakban továbbra is nagyon gyenge volt a támadójáték, de Csomay zsinórban 8 védésének köszönhetően az állás nem változott. A mérkőzés 40. perce körül az ellenfél már fáradni látszott, és a továbbra is magas szintű kapusteljesítmény mellett a támadásban is kezdtek pontosabbak lenni a srácok, így sikerült fokozatosan ellépni az ellenfél Ács együttesétől és végül 31-24 arányban hazai győzelemnek örülhetett a közönség.

A vége így egy megérdemelt magabiztos hazai győzelem, melyre már oly régóta várt a hazai publikum.

Soha Gergő: Az első mérkőzésünket lejátszva érezhetőek a hiányosságaink, van még min dolgoznunk. Az első félidőben nem működött jól a védekezés és a kapusok munkája, így nem tudtunk önbizalmat szerezni, ami azt eredményezte, hogy támadásban óriási ziccereket hibáztunk, míg az ellenfelünk szinte minden támadása gólt eredményezett. A szünetben megbeszéltük, hogy megfelelő védekezés nélkül, nem lesz könnyű nyernünk a hazai közönségünk előtt. A második félidőre a védekezésünk rendeződött, ennek megfelelően a kapusteljesítmény is feljavult, a játékosok jól mozogtak labda felé, hibákra tudtuk kényszeríteni az ellenfelünket, ezekből sok labdát szereztünk. Viszont a helyzetkihasználásunk az nem javult, rengeteg ziccert hagytunk ki a mérkőzésen, amin mindenféleképpen javítanunk kell, a munka folyik tovább, készülünk a Szentgotthárd csapata ellen. Köszönjük az érdeklődést és azoknak a támogatást, akik a jelenlegi körülmények mellett eljött szurkolni a csapatnak!

Ezen a héten szombaton Szentgotthárdon szerepel csapatunk, míg jövő héten vasárnap 18 órától fogadjuk a bajnoki címre hajtó Komárom gárdáját!

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!

2020/21 Várpalotai BSK - Ácsi Kinizsi 31-24 (16-18)