Revansot vettünk a Veszprémi KKFT U23 csapatán

VESZPRÉMI KKFT FELSŐÖRS U23  –  VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK 25:29 (12:15)

Városi Sportcsarnok Veszprém Március 15. út  68 néző

V.:Szakállas Alex és Varasdi Levente Zoltán

VBSK: Lakatos, Ribi (kapusok) – Szili, Szabó 1, Tolnai 6, Falkner 2, Dobos 5, Járási, Hegyi 1, Gáspár, Galambos 3, Csóka 6, Patkós 3, Varga Z., Dröszler, Foki 2

Edző:Soha Gergő

K.: 4 ill. 8 perc

7m.:6/3 ill. 7/6

Ősszel az 58. percben még az otthon játszó Bányász vezetett veszprémi ellenfele ellen, majd két gyors vendéggól és egy kapufán csattanó palotai hétméteres azt jelentette, hogy hihetetlen szerencsével, de Éles József csapata vihette haza a bajnoki pontokat Palotáról.

Ezúttal ők játszhattak saját pályájukon, most azonban a VBSK bizonyult illetlen vendégnek. A mérkőzés elején kétgólos előnyt szereztek a vörös-feketék, amit rövid időn belül egalizált a hazai csapat. 3-3 után hosszú percekig nem esett gól, a csapatok egyre-másra rontották el helyzeteiket. A 11. percben zörrent meg ismét a háló, de nem bánhattuk, hiszen ezúttal is a palotaiak szereztek vezetést. A 27. percig ha nem is nagy különbséggel, de végig a Bányásznál volt az előny. 12-12-nél sikerült ismét utolérnie a hazai csapatnak a Palotát. Ennél az állásnál kettős emberhátrányba kerültünk, Soha Gergő edző ekkor küldte pályára az új igazolást Patkós Pétert, aki gyorsan 2 góllal és egy gólpasszal segített a csapatot, így 3 gólos előnnyel mehettünk szünetre. (12:15)

A pihenő után egy újabb palotai találattal kezdődött a második játékrész és a félidő feléig biztosan tartotta előnyét a Bányász csapat. 17-18-nál volt legközelebb a veszprémi csapat ahhoz, hogy utolérje a vörös-feketéket, de ezután ismét zsinórban érkeztek a vendég találatok (volt 6 gólos különbség is), így nem lehetett kérdéses, hogy a palotaiaknak sikerül visszavágniuk az őszi pofonért. A győzelemért keményen megdolgoztak a fiúk, megérdemelték a sikert!

Folytatás szombat este hazai környezetben az Ácsi Kinizsi ellen.(Kezdés:18:00)

Soha Gergő: Ősszel fájó egygólos vereséget szenvedtünk a hazai közönségünk előtt egy végig kiélezett mérkőzésen. Most is kemény mérkőzésre számítottunk, ami belülről végig feszült és nehéz volt, viszont végig vezetve, helyenként nagyon jó védekezéssel nehezítettük meg az ellenfelünk dolgát. Örülünk a két pontnak, dolgozunk tovább, hogy a következő megmérettetéseken is jól tudjunk szerepelni. Köszönjuk a minket nagy számban elkísérő szurkolóink bíztatását! 

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!