Pontszerzés hősies küzdelemben

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – KK AJKA 23:23 (14:12)
Várpalota, 250 néző
V..Csányi Tibor és Drinóczi Balázs

VBSK: Lakatos, Sári (kapusok) – Pongrácz, Devecseri 7, Szabó 2, Zergi, Dobos M., Somogyi, Dobos P. 1, Járási, Szikra 2, Hegyi, Gáspár, Galambos 4, Dröszler 1, Foki 6

Edző: Soha Gergő

Kiállítás: 16 ill. 12 perc
7m-es: 4/3 ill. 3/2

Az utolsó őszi NB II-es forduló szombati rangadója előtt klubunk egy újabb ünnepre készült. A Várpalotai Bányász Sportkör korábbi legendája Fodor „Castro” János 6-os számú mezének ünnepélyes visszavonultatása. Tettük ezt azért, mert a múltunk ismerete és tisztelete nélkül a jelenben képtelenség új értékeket teremteni.

A Bányásznak márpedig óriási múltja van. Ezt a múltat azok írták, akiknek eredményeit hirdetik az almanachok, akiket ma felidézünk a lelátón, akikről énekel a tábor, és azok, akikről mesélünk gyermekeinknek (mint ahogy nekem tették szüleim). Közülük -sajnos- többen már az égi pályákon lövik a gólokat, nyerik a meccseket. Castro olyat tett, amit más már nem tud: Meglőtte a Bányász első NB1-es gólját. Klasszisát bizonyítva egy lövést sem hibázott el a Hódiköt elleni mérkőzésen. Összesen 200 NB1-es meccsen 260 gólt lőtt. Teljesítményével rászolgált arra, hogy az utókor a Bányász legendájaként emlékezzen rá.

A találkozót a vendégek gólja nyitotta, de Foki révén hamar fordítani tudott a Palota. (2:1) A folytatásban ismét az Ajka került előnybe, de a Bányász rendre egyenlíteni tudott. A félidő utolsó 5 percére aztán ismét hazai előnyt mutathatott az eredményjelző, sőt Foki Dávid duplájának köszönhetően 2 gólos VBSK előnyről indulhatott második fél óra. Erre az ajkaiak jöttek ki élesebben, hiszen előbb kiegyenlítettek, majd újra megszerezték a vezetést is, a történethez hozzátartozik, hogy ekkor már sérülés miatt nélkülöztük Foki Dávid játékát. A Bányász viszont hősiesen küzdve, többek között Dröszler jó játékának köszönhetően, mindvégig tapadt ellenfelére és az 52. percben Szabó Patrik góljával már ismét a Bányásznál volt az előny. Az utolsó percek nem várt izgalmakat és fordulatot hoztak. Az Ajka az utolsó perc elején vezetést szerzett (22:23) és ekkor talán ők is úgy gondolták,hogy ha nehezen is,de behúzták a meccset.Nos nem így történt! A találkozó utolsó másodperceiben Venczelt látták szabálytalannak a játékvezetők és ki is állították az ajkaiak játékosát. Következhetett egy időntúli bűntető, Dobos Patrik pedig higgadtan értékesítve azt, megszerezte első gólját a mérkőzésen. A lehető legjobbkor!!!Bravó fiúk!Nagyot küzdöttetek egy bajnoki álmokat szövögető csapat ellen. Megérdemelten szerzett pontot a Bányász.

Folytatás 2020-ban februárjában a Nemesvámos elleni rangadóval.
Addig is minden kedves szurkolónknak Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk!

Soha Gergő: Egy jó, végletekig kiélezett mérkőzésre készültünk az előző héten. A két csapat es a nézők szerencséjére, így is alakult. Az egész csapat megküzdött a döntetlért, az utolsó másodpercig nem adtuk fel. Ilyen szemlélettel kell mindig kimenni a pályára! A szurkolóink kitettek magukért, a holtpontokon átsegítettek a csapatot, végig tamogatva a fiúkat! Köszönjük a buzdítást! 

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!