Pontokat hagytunk Füreden!

BALATONFÜREDI KSE U22 – VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK 27:25 (9:12)
Balatonfüred, 150 néző
V.: Ács Zsolt és Báder Róbert

VBSK: Lakatos, Fekete, Nyári (kapusok) – Lakó, Major, Végh 3, Daruság, Szili, Szabó 4, Soha, Falkner 3, Tolnai 1, Csóka 11, Mecseki, Polgár 3, Foki
Edző: Szedlák Tamás
K.: 8 ill. 10 perc
7m: 5/4 ill. 6/5

Ahogy a múlt heti bravúros győzelem után Szedlák Tamás edző fogalmazott, Balatonfüreden is hasonlóan kiélezett csatára volt kilátás. Szurkolóinkon ismét nem múlhatott siker, hiszen hazai pályát varázsoltak a füredi csarnokba. Talán részben ennek is köszönhetően a Bányász az első perceket követően rendkívül magabiztos játékot produkált és az első félidőben többnyire 2-3 gólos „távolságon” tartotta a hazaiakat. Remekül védekezett a csapat, de elöl rendre becsúszott egy-egy hiba így az előnyünk nem hízhatott nagyobbra, ami a folytatásban döntőnek bizonyult.

Szünet után ugyanis a hatékony védekezésünk kissé visszább esett és a játékrész felére a hazaiak utolérték csapatunkat (16:16). Ezután még többnyire a vörös-feketék vezettek 1-2 góllal, de amikor a hajrára érkeztek a csapatok (54.perc), már hazai előnyt mutatott az eredményjelző (23:22). A hátralévő időben felváltva zörrentek meg a hálók, majd az utolsó hazai találatra már nem érkezett válasz palotai oldalról, így a lefújáskor a fürediek örülhettek a nagyon értékes két pontnak (27:25).

Szombaton a Telekom Veszprém U22 gárdáját fogadjuk, ami szintén nehéz mérkőzésnek ígérkezik, de ha meg tudja ismételni a csapat Veszprémi KKFT U22 ellen nyújtott teljesítményét, akkor ismét győztes mérkőzésre van kilátás.

Hajrá Bányász!