MEGIZZADT A LISTAVEZETŐ PALOTÁN

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – VESZPRÉMI KKFT  U23   34:36 (16:17)
Várpalota 250 néző
V.:Bóna Szabolcs és Földesi Csaba
VBSK: Csomay, Kara, Jámbor (kapusok) – Elekes, Szöllőskei 10, Végh 7, Erőss 1, Foki M. 1, Fülöp 9, Hegyesi 1,
Gáspár I. 2, Fenyő 1, Gáspár R. 2, Hanák, Borbély, Szálinger
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 8 ill. 6 perc
7m-es:6/5 ill. 5/4

Rendkívül nehéz feladat vált csapatunkra az NB II 18.fordulójában.Ellenfelük a listavezető és eddig még veretlen Veszprémi KKFT csapata volt. A veszprémiek eddig mindössze két döntetlent engedélyeztek ellenfeleiknek a bajnokság során.Igaz,meglepő módon két üldözőjük, a Komárom és  a Lipót csapata is pontot tudott rabolni a Bakony aljáról. Palotára is a két pontért érkeztek, de alaposan meg kellett izzadniuk azért, hogy azt haza  is vihessék. A VBSK ugyanis nem adta könnyen magát.
Szöllőskei révén a hazaiak szerezték a találkozó első gólját, de a 6. percben Éles Zsombor góljával már a  Veszprém vezetett(2:3) majd ugyan ő egy percen belül már kettőre növelte a vendégek előnyét.(2:4). A Bányász azonban a 10.perben Gáspár Richárd találatával kiegyenlített, majd Szöllőskei Gergő-aki 10 góljával ezúttal is a mezőny legeredményesebb játékosa lett- találatával már ismét a vörös-feketék voltak előnyben.(6:5) Az első negyedóra végéig rendre a Palota volt előnyben és a vendégek kapaszkodtak. Ekkor ismét Éles góljával fordított a Veszprém(8:9), de jött a már menetrendszerű Szöllőskei találat és újra a Várpalotánál volt az előny (10:9). Az újabb vendég előnyt a félidő lefújásáig nem sikerült megfordítania a hazai gárdának, így 16:17-es veszprémi vezetésnél tértek pihenőre a felek.

Szünet után viszont remekül kezdett a Bányász és előbb egyenlített (Naná,hogy Szöllőskei volt a gólszerző),majd Végh Szabolcs,Fülöp és Szöllőskei góljával 3 gólosra növelte a hazaiak előnyét. (33.perc:20:17) A folytatásban Gáspár Richárd kétpercesét követően kettőre zárkózott a vendégcsapat(20:18), majd Foki Máté és Fülöp is betalált hazai oldalon, így már 4 gólosra növelve a Várpalota előnyét (37perc:23:19). A palotaiak oldalán ezúttal Gáspár Imre kapott 2 perces kényszerpihenőt, emberelőnyhöz juttatva a hátrányban lévő veszprémieket, akik a 42.percre feljöttek két gólra.(25:23) Ekkor hazai oldalon Erőssnek kellett kényszerből két percre a padra ülnie, de meglepetésre Fülöp és Szöllőskei révén újra palotai találatok következtek és a 45. percben 27:23-ra vezetett a VBSK. A túloldalon is érkezett két veszprémi gól ami válasz nélkül maradt a hazaiak részéről, majd percekig állandósult a 2-3 gólos palotai előny. Az utolsó 10 perc megkezdését követően viszont egy gólra zárkózott a listavezető, majd Fülöp hibája után Éles Zsombor góljával az egyenlítés is összejött a vendégeknek.(30:30) Időt is kért Soha Gergő, sajnos nem jól jött ki belőle csapatunk, mert Fülöp lövése a kapufán csattant, majd átlövőnknek piros lapot mutattak fel a sípmesterek. Az ellentámadást értékesítette a Veszprém és hosszú idő után újra vezetett a mérkőzésen.(30:31) Az előnyt pedig sikeresen őrizték is a mérkőzés  végéig.Az utolsó fél percen belül még a vendégek is kaptak egy kétperces kiállítást, ami már nyilván nem ért sokat a palotaiaknak. A vége 34:36. Egy teljesen kiegyenlített mérkőzést sikerült behúznia a listavezető veszprémi egyletnek és joggal lehettek boldogok a lefújást követően, hiszen ezúttal valós esélye volt veretlenségük elvesztésének.A Bányász játékosai előtt pedig le a kalappal. Egy rendkívül kiélezett és jó mérkőzést játszottak egy jó csapat ellen reális győzelmi esélyekkel.

SZÉP VOLT FIÚK!