Kiköszörülte a múltheti csorbát a Bányász

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – TARJÁN SE 33:21 (13: 8)

Várpalota, 150 néző

V.: Hornyik Zsolt és Zörgő Róbert

VBSK: Lakatos, Sári (kapusok) – Pongrácz, Devecseri 6, Szabó 5, Dobos M., Tolnai 8, Dobos P. 4, Járási, Szikra 1, Hegyi 3, Gáspár 2, Foki 4

Edző: Soha Gergő

7m-es: 5/4 ill. 3/2

Kiállítás: 4 ill. 4 perc

A bajnok Nemesvámostól elszenvedett vereséget igyekezett feledtetni saját közönsége előtt a VBSK. Soha Gergő utasításait betartva kitűnően védekezett az együttes és ezúttal támadásban is sikerült jó napot kifognia a vörös-feketéknek. Az első félidőben még többé-kevésbé meccsben tartotta magát a vendégegyüttes, majd többek között egy sajnálatos sérülést követően (Ezúton is mielőbbi felépülést kívánunk!) lecsökkentek a tarjániak variációs lehetőségei és a Bányász a szünet után végképp megtörte ellenfele ellenállását. Nagyobb lendülettel és kisebb hibaszázalékkal kézilabdázott a VBSK, ennek köszönheti nagyarányú győzelmét. Folytatás szept. 28-án idegenben az Ácsi Kinizsi ellen.

Soha Gergő: Az első fordulóban Nemesvámosra utaztunk ahol két ismert játékos hatástalanítása volt a feladatunk, egy sikeres mérkőzés érdekében. Gulyás Péter semlegesítése a mérkőzés nagy részében sikerült, de sajnos Iváncsik Gergővel kevésbé bírtunk. A támadásokban sok technikai hibát vétettünk és védekezésnél rendre elszámoltuk magunkat, így vereséget szenvedtünk idegenben. Az első hazai mérkőzésünkre a srácok nagyobb elánnal készültek, hogy a nagyérdemű előtt megmutassák, hogy képesek jó játékkal egy nagyszerű közönség előtt nyerni. Ezzel a felfogással kezdtünk bele a játékba, próbáltunk magasabb tempóban kézilabdázni, mint az előző megmérettetésen, ami a mérkőzés nagyobb részében szerencsére sikerült. Többször hiba csúszott a lerohanásainkba, támadásainkba, amit lelkes játékkal, kompenzáltak a fiúk.

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!

2019/20 Várpalotai BSK - Tarján SE 33:21 (18:13)