Hoztuk a kötelezőt

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – GYŐRÚJBARÁTI FADO 33:20 (14:7)

Várpalota, 200 néző

V.: Jézsó Tamás és Tor Tamás

 

VBSK: Lakatos, Sári (kapusok) – Devecseri 2, Szili, Szabó 2, Tolnai 4, Dobos 3, Járási, Szikra 1, Gáspár 3, Galambos 4, Patkós 4, Varga, Dröszler 4, Foki 6

Edző: Soha Gergő

K.: 8 ill. 6perc

7m.: 6/5 ill. 5/4

A szokatlan kezdési időpont és talán nem utolsó sorban a múlt heti fájó vereség hatására viszonylag szerény érdeklődés mellett fogadta a Bányász a sereghajtó újoncot. A találkozó előtt a szurkolók egyöntetű véleménye volt, hogy ezen a meccsen nem a csapat győzelme lehet kérdéses, sokkal inkább az, hogy a múlt heti kudarcot mennyire sikerült feldolgoznia a srácoknak, hiszen a történet megy tovább és amíg nem tudni mi lesz a vége, küzdeni kell ahogy csak erejükből telik! HAJRÁ BÁNYÁSZ!

Maga a találkozó hazai góllal kezdődött, amire még jött válasz a túloldalról is. Ezt követően azonban zsinórban 5 gólt zúdított a vörös-fekete alakulat a vendégek hálójába, nyomatékosítva ellenfelükben, hogy a találkozó 2 pontját otthon kívánják tartani. Ennek megfelelően a második győrújbaráti találatot követően újabb 3 Bányász gól érkezett válaszként 0 ellenében.

A félidő végére még jutott 1-1 kihagyott büntető mindkét oldalon, majd a vendégek újabb gólja zárta ezt a játékrészt.(14:7)

A szünetet követően szűk 10 perc telt el és már kétszámjegyű volt a VBSK előnye (18:8). A 9. vendég gólt pedig ismét egy hazai négyes széria követte, eldöntve minden nyitott kérdést. (22:9)

26:11-nél alakult ki a két csapat közti legnagyobb 15 gólos különbség (Ennyivel nyert csapatunk az ősszel idegenben is), ami aztán a végére végül valamelyest sikerült lefaragnia a vendégeknek. Győzelmével (és persze a rivális Ajka meglepő hazai vereségével) újra a tabella 2. helyén tanyázhat csapatunk 4 ponttal lemaradva az éllovas Nemesvámos mögött és megelőzve az azonos pontszámmal 3. helyen álló Telekom Veszprém fiataljait

Soha Gergő: Szerettünk volna jó teljesítményt nyújtani a hazai közönségünk előtt,  valamilyen szinten kárpótolni őket az ajkai fiaskó miatt. A kezdők a védekezést jó teljesítménnyel végezték viszont a helyzeteink rendre kimaradtak. A cserékkel a védekezésünk keménysége alábbhagyott. Javítanunk kell ezeket a hibákat.

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!