Győzelem győri riválisunk ellen is

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ – AGROFEED ETO-SZESE U23 26:17 (8:7)

Várpalota, 250 néző

V.: Csányi Tibor és Drinóczi Balázs

VBSK: Lakatos, Fekete (kapusok) – Oszkó, Devecseri 1, Szili, Szabó P. 3, Falkner 2, Tolnai 5, Dobos 2, Hegyi 1, Gáspár, Galambos 6, Csóka 1, Varga 2, Dröszler, Foki 3

Edző: Soha Gergő

K.:12 ill. 14 perc

7m: 5/3 ill. 8/6

Hosszabb szünet után léptek újra pályára a Várpalotai Bányász kézilabdázói. Ezúttal a Győri ETO fiataljai érkeztek a Bakony aljára. Ellenfelünk 4 megszerzett pontjával a 9. helyet foglalja el jelenleg a tabellán. Idegenben és hazai pályán egyaránt 1-1 győzelem és 2-2 vereség állt a nevük mellett.

Már többször leírtuk, ebben a bajnokságban nincs könnyű mérkőzés. Van persze tudásbeli különbség egyes csapatok között, de aki lebecsüli a másikat, azt könnyen meglepetés érheti!

Ezt igazolandó küzdött becsülettel a vendégegyüttes és a mérkőzés első felében nem is tudott megnyugtató előnyt kovácsolni a Bányász, noha vezetésük nem forgott veszélyben. (A szünetben 8:7 a hazaiak javára)

Fordulás után viszont tulajdonképpen percek alatt eldőlt a 2 pont sorsa. A minimális előny hamar 6 gólra hízott (13: 7) és a lefújásig tulajdonképpen már csak az eredmény tartására kellett törekednie csapatunknak. Zárásra ezt az előnyt még sikerült azért egy picit megtoldani és így 9 gólos sikernek örülhetett a hazai publikum. A végeredmény: 26:17

Külön öröm a várpalotai szurkolóknak, hogy egy visszatérőt köszönthettünk ismét Bányász mezben Devecseri Ádám személyében, aki korábbi sérülése után fokozatosan tud majd hasznára lenni csapatunknak. Sok sérülésmentes játékpercet kívánunk neki!

Jövő héten vasárnap 18 órai kezdettel a bajnoki címre is esélyes Telekom Veszprém U23 vendége lesz a VBSK, ahol a legjobb tudásukra lesz szüksége a fiúknak,ha helyt akarnak állni a hazaiak ellen!

Soha Gergő: Telt ház előtt tudtuk fogadni a győriek U23-as csapatát. Nagyon jó érzés ilyen hangulatban lejátszanunk a hazai mérkőzéseinket! Az első félidőben nem nagyon tudtuk megvalósítani az elképzeléseinket. Sok hibával játszottunk, de Lakatos Tomi jó napot fogott ki a helyenként jól teljesítő védelmünk mögött. Ha át is játszották a falunkat, kapusunk rendre hárítani tudott. A második félidőre nagyon jó felfogásban jöttünk ki, Tolnai Peti, lendületesen, jól kézilabdázott. Támadásban pontosabbakká váltunk így alakulhatott ki a nagyobb különbség.
Hétről-hétre sokat kell dolgoznunk, hogy jobbak lehessünk. Kissé hullámzó a csapat teljesítménye ezt kell valahogyan optimalizálnunk.