Csúnya hazai vereség a listavezetőtől

Várpalotai Bányász SK – Komárom VSE 19:28 (11:13)
Várpalota, 200 néző
V.: Cseszregi Bence és Sipos József
VBSK: Csomay, Jámbor(k) – Elekes 2, Szöllőskei 3, Végh 4, Erőss, Fülöp 1, Dobos M, Somogyi 4, Hegyesi 4, Járási, Gáspár I. 1, Borbély M, Gáspár R, Hanák, Borbély A.
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 10 ill. 10 perc
7m-es: 3/3 ill. 2/2

Az NB II 4. fordulójában ismét hazai közönség előtt játszhatott a VBSK. A tavalyi szezonban még NB I/B-s Komárom együttese látogatott ezúttal Várpalotára. Ellenfelünk imponáló különbséggel abszolválta eddigi 4 találkozóját (8, 13 és 17 gólos különbséggel) és a bajnokság talán legfőbb esélyese.
A találkozó Somogyi révén Bányász góllal indult és komáromi válasz után Fülöp találatával még a Palota vezetett, de a vendégek 2:3-nál már átvették a mérkőzés irányítását és lépésről lépésre növelték előnyüket, ami a 19.percre már 4 gól volt (5:9). Az utolsó 5 percre a VBSK egy jó szériát követően feljött egy gólra, de a szünetre így is a KVSE mehetett 2 gólos előnnyel.
A pihenőt követően a 2. félidő első harmadában kiegyenlített játék folyt és rendre megmaradt a 2 gólos különbség a csapatok között, de két hazai hiba következményeként a 39. percben már ismét 4 gólos volt a komáromi előny. A félidő középső harmadában hosszú percekig gólképtelenek voltak a csapatok, így sokáig 15:20-at mutatott az eredményjelző. Somogyi góljával a vörös-feketék találtak be előbb, de ezzel el is lőtték a puskaport. Az utolsó 10 percben sajnos ismét sok hazai hibát hozott a mérkőzés és a Komárom tovább tudta növelni előnyét, ami a végére 9 gólra hízott. A vége csúnya vereség 19:28 lett.