Bányász siker a fiatalok csatáján

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – AGROFEED ETO-SZESE GYŐR U23  34:28 (18:14)

Várpalota, 200 néző

V.: Rozina László és Újvári László

VBSK: Lakatos, Sári (kapusok) – Pongrácz, Devecseri 3, Szabó 3, Zergi, Dobos M., Somogyi, Dobos P. 4, Járási 6, Szikra 3, Hegyi 1, Gáspár 2, Galambos 3, Dröszler, Foki 9

Edző: Soha Gergő

Kiállítás: 12 ill. 10 perc

7m-es: 5/3 ill. 6/4

Már az első percben két gyors góllal kezdett a házigazda palotai alakulat és az első győri gólra is egy dupla volt a válasz. így ha csak rövid időre is, de meglépett ellenfelétől a VBSK. Rosta Miklós fiai ezután sikeresen rendezték soraikat és egészen a félidő utolsó 5 percéig szorosan tapadtak a Bányászra. A 27.percben Szikra góljával azonban már 4 egység volt a különbség, amit nem sokkal később Foki már ötre növelt (18:13). A félidőt végül egy ETO gól zárta, Lukács jegyezte a vendégek 14. találatát.(18:14)

Fordulás után újabb győri gól, majd nem sokkal később újra két gólra megközelítették a hazaiakat az ETO fiataljai. (18:16)

Szerencsére sikerült felpörögnie a Bányásznak és Sári védése után Dobos értékesített egy 7 méterest, amivel újra 4 gól volt a két csapat között a különbség. Az ezt követő percekben fokozatosan őrölte fel ellenfelét a Palota és az utolsó negyedórára érkezvén már 9 gólos volt a vörös-feketék előnye. (30:21) Az utolsó 10 percet pedig már 10 gólos előnyben (33:23) kezdte csapatunk, ekkor pályára került még több fiatal, hogy szokják a felnőtt bajnokik hangulatát és így alakult ki a mérkőzés végére a 6 gólos különbség. (34:28)

Folytatás Szentgotthárdon november 30-án, majd december 7-én 18 órai kezdettel a feljutásra áhítozó Ajka ellen zárjuk az őszi szezont.

Soha Gergő: A győriek hasonlóan fiatalokból álló csapattal érkeztek hozzánk, akik igen agilisen játszottak és egy percig nem adták meg magukat. Ennek megfelelőn az első félidőben igen szoros volt az eredmény, annak ellenére, hogy az elején sikerült ellépnünk ellenfelünktől. Azzal tudtak a nyomunkban maradni, hogy túl sok technikai hibát vétettünk vagy kihagytuk a helyzeteinket. A második félidőre rendeződött a védekezésünk és így mögötte a kapusteljesítmény is feljavult, a megszerzett labdákból könnyű gólokat lőve, már 10 találattal is vezettünk. Az utolsó 10 percben lehetőséget kaptak a serdülő játékosaink is, akik még nem bírták annyira ezt az iramot, viszont rutinszerzésre, kiváló lehetőség volt számukra. Így alakult ki a végső állás. Köszönjük a buzdítást!

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!

2019/20 Várpalotai BSK - ETO SZESE U23 34:28 (18:14)