Az újonc legyőzése után élen a Bányász!

GYŐRÚJBARÁTI FaDo TK – VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK 25:40 (12:18)

Győrújbarát 80 néző

V.: Pauló Tamás és Tímár Péter

VBSK: Lakatos, Sári (kapusok) – Oszkó 1, Lakó 6, Szili D. 6, Szabó P. 3, Falkner 2, Tolnai 7, Dobos 1, Hegyi, Gáspár 4, Galambos 3, Csóka 3, Varga Z., Foki 4

Edző: Soha Gergő

K.: 6 ill. 8 perc

7m: 4/3 ill. 3/3

Az eddig pont nélkül álló újonchoz látogatott a hétvégén a Bányász felnőtt kézilabda csapata. Legutóbb több, mint 11 éve néztek farkasszemet egymással a két klub játékosai. A 2006/07-es NB II-es bajnokság során a Palota félidei 14:8-as vezetése után 11 góllal bizonyult jobbnak a hazaiaknál (21:32). A győrújbarátiak kapusa Danyi Gábor az egyedüli a két csapatból, aki szerepelt azon a találkozón is, bár sok szép emléke vélhetően egyik összecsapásról sincs.

A találkozó előtt második helyen tanyázó VBSK egyértelmű esélyesként érkezett a mérkőzésre és ezt a terhet igyekeztek is jól viselni a vörös-feketék. 2:1-nél még akár egy kisebb meglepetésben is reménykedhettek a lelkes hazaiak, ám néhány perc elteltével a Bányász átvette a vezetést és fokozatosan növelte előnyét ellenfelével szemben, ami a félidőre ugyancsak 6 gól volt, mint azon a bizonyos sok-sok évvel ezelőtti találkozón. Szünet után tovább folytatódott a palotaiak erődemonstrációja, melynek köszönhetően a mérkőzés záró negyedóráját már 10 gólos előnnyel kezdhette a VBSK. (19:29) Ezt még sikerült növelni is és végül különösebb megerőltetés nélkül, megérdemelten aratott csapatunk 15 gólos sikert. A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy Szabó Patrikot egy ártalmatlan szituációban piros lappal kiállította a játékvezető alig pár perccel a vége előtt. Maga a mérkőzés is sportszerű keretek között zajlott és a szituáció sem volt a külső szemlélő számára durva szabálytalanság, ezért is érthetetlen volt vajon miért volt szükség ilyen szigorú ítéletre játékvezetői részről.

A nagyarányú győzelmének köszönhetően a Bányász, ha csak gólaránnyal is, de átvette a vezetést az NB II-es tabellán. A bajnokságban most 2 hét szünet következik, majd egy nagyon kemény sorozat első állomásaként a győri Agrofeed ETO-SZESE U23-as alakulatát látja vendégül a VBSK november 10-én 18:00-kor a Gál Gyula Városi Sportcsarnokban, ahová várunk minden szurkolót sok szeretettel! Buzdítsuk együtt a srácokat:

HAJRÁ BÁNYÁSZ!!!

Soha Gergő: Ezen a hétvégén a sereghajtóhoz utaztunk, akik még a régebbi idők kézilabdáját játsszák. Sajnos csak időnként tudtunk magasabb tempóban kézilabdázni. Többnyire az ő lassabb játékuk érvényesült. A védekezésünkön van még mit javítani támadásban különböző elemeket igyekeztünk begyakorolni. Voltak jó játékaink.