Vereség Győrben

ETO-SZESE U23 – VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK 24:19 (10:12)

Győr, 30 néző

V.: Barabás Kálmán és Lázár Zoltán

VBSK: Lakatos, Sári (kapusok) – Oszkó, Devecseri, Szili, Szabó 2, Tolnai 3, Falkner 1, Dobos 1, Hegyi, Gáspár 2, Galambos 3, Csóka 5, Varga, Dröszler 2

Edző:Soha Gergő

K.: 2 ill. 12 perc

7m.: 3/1 ill. 0/0

Felnőtt csapatunk a múlt heti győzelme után szombat kora délután Győrbe utazott, az ETO-SZESE második csapatához. A győri fiatalok az előző héten Ajkán győzedelmeskedtek viszonylag simán így nem számíthattunk könnyű mérkőzésre. Feladatunkat az is nehezítette, hogy Patkós Péter még a Győrújbarát ellen szenvedett térdsérülést, a fiataljainkon pedig a csütörtöki Tatabánya elleni Ifjúsági I. osztályú mérkőzés hagyott mély nyomokat, Foki Dávid nem is tudta vállalni a szereplést ezen a mérkőzésen.

A mérkőzés a sérülésből visszatérő Falkner góljával indult. Ezt követően a 6. percig kellett várni a mérkőzés második találatára, amit Galambos révén szintén a VBSK szerzett. (0-2) A további perceket sem a pontos befejezések jellemezték, a győriek zsinórban két gólt szereztek így a mérkőzés 10. percében döntetlen állást mutatott az eredményjelző. (2-2)

Az ezt követő percekben felváltva estek a gólok mindkét oldalon (15. p. 5-5), majd a 18. percre a Győr szerzett 2 gólos előnyt. (8-6) Ezt gyorsan 3 góllal megfordítottuk így a 21. percre már előnyben is voltunk. (8-9) Az első félidő hátralévő 9 percében is leginkább a védekezés dominált, egyik csapat sem tudott látványosan sok gólt szerezve játszani, így alakult ki félidőre a két gólos várpalotai előny. (10-12)

A második félidő is hasonlóan gólszegényen indult. Az első öt percben mindössze egy győri 7 méteresből szerzett gólt jegyezhettünk fel. Az ezt követő 5 percben felváltva estek a gólok, palotai részről Csóka volt kétszer eredményes. (37. p. 12-14) Ekkor a Győr gyorsan 3 gólt is szerzett és a második félidő 11. percére már náluk volt a vezetés. (15-14) A hazaiak időt kértek azonban ez nálunk sikerült jobban, a következő 5 percben négy gólt szereztünk zsinórban győri válasz nélkül. (46. p. 15-18) Ezután ismét a Győr vette át az irányítást és szerzett úgy négy gólt, hogy nem volt rá válaszunk. (51. p. 19-18) Galambos az 52. percben még egalizált (19-19) a következő 3 percben egyik csapat sem tudott gólt elérni. A gólcsendet a győriek törték meg az 55. percben és ezzel át is vették a vezetést. (20-19). A hátralévő öt perc továbbra sem rólunk szólt. Folyamatosan technikai hibákat vétettünk támadásban, amit a győriek góllal büntettek így a vége 5 gólos győri siker lett. (24-19)

Csapatunk ezzel a vereséggel továbbra is a dobogón maradt, azonban komoly esélyt szalasztottunk el, hiszen a Nemesvámos csapata kikapott Ácson. A folytatásban jövő szombaton a Telekom Veszprém U23-as csapata érkezik hozzánk, akik ellen mindig nehéz mérkőzésre lehet számítani.

Soha Gergő: Jó formában lévő csapathoz utaztunk a hétvégén, az előző fordulóban az ajkaiakat győzték le idegenben. Ennek a tudatában indultunk útnak. Az első félidőben, ha minimálisan is de mi domináltunk. Egy jó kapusteljesítményre támaszkodhatott a védelmünk, ami kisebb hibáktól eltekintve egész jól működött. Ez az összhang meg is volt a mérkőzés 46. percéig, ekkor 15-18 volt az állás. Az 52.-ben már 19-19. Valamilyen okból kifolyólag nem bírjuk a végjátékokat és rendre elveszítjük azokat, felelőtlenségek, érthetetlen technikai hibák jellemzik a játékunkat, mint ahogy ezen a mérkőzésen is. A maradék nyolc percben teljesen szétesett a támadásunk mellett a védekezésünk is. El kell gondolkoznunk a csapatban mindannyiunknak.

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!