Izgalmas mérkőzésen hazai vereség

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – TELEKOM VESZPRÉM U23 21:25  (11:16)

Várpalota, 300 néző

V.: Örsi Péter és Wenzel Tamás

VBSK: Lakatos, Sári (kapusok) – Oszkó, Devecseri 1, Szili, Szabó 1, Tolnai 1, Falkner 1, Dobos 3, Hegyi, Gáspár 4, Galambos 5, Csóka 4, Varga, Dröszler 1

Edző: Soha Gergő

7m-es: 2/1 ill. 6/5

K.: 8 ill. 4 perc

Csapatunk még ki sem heverhette a fájdalmas múlt heti fiaskót, újabb nehéz erőpróba következett a Telekom Veszprém ifjú titánjai ellen. Az őszi mérkőzésen nem akármilyen izgalmak közepette tartották otthon a bajnoki pontokat a veszprémiek (23:22), így a Bányász mindenképpen szeretett volna visszavágni megyei riválisának és nem elsősorban megerősíteni helyét a bajnoki dobogón. A palotaiak ebbéli reményeit jelentősen csökkentette, hogy Soha Gergő továbbra sem számíthatott Patkós és Foki játékára.

A mérkőzés első találatát a VBSK jegyezhette, de innentől a vendégek percei következtek. 4:4-ig még tartotta a lépést ellenfelével a Bányász, ám ezután sorozatban 5 találatot értek el Ivo Diaz tanítványai. 3-4 gólos veszprémi előny állandósult a találkozón, amely a pihenőre már ötre nőtt a palotai közönség legnagyobb bánatára.

Fordulás után ismét 2 vendéggól következett és már elúszni látszott a mérkőzés. (11:18) A Bányász azonban a következő bő 10  percben megrázta magát és hatalmasat küzdve egy 9:2-es szériát produkálva lefaragta tetemes hátrányát. (20:20) Ez úgy tűnt fel is őrölte a maradék energiákat, mert az utolsó 10 percben mindössze egy alkalommal sikerült a hálóba találniuk, míg a vendégek jobban éltek az adódó lehetőségeikkel, így ők örülhettek a 2 bajnoki pontnak ezúttal is.

Most hosszabb szünet következik, majd Tarjánba utazik együttesünk április 27-én.

Soha Gergő: Újabb fontos és kemény mérkőzést játszottunk, hazai pályán. Az első félidei gyengébb védekezésünk kihatott a játékunkra, viszont a második félidőben már sikerült harcosabban, nagyobb tűzzel játszanunk, amivel fel tudtunk zárkózni a véghajrára. Sajnos ismét gyengébb periódust fogtunk ki és a nyomás alatt a veszprémiek teljesítettek jobban. Az előző mérkőzéseinkhez képest némiképp pontosabbakká és harciasabbá váltunk, bízom a csapatban, hogy ezen az úton haladunk tovább.

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!