Újra dobogón a VBSK

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – TARJÁN SE  42:31 (17:11)

Várpalota, 200 néző

V.:Csányi Tibor és Gadányi Tibor

VBSK: Csomay, Bogdány, Jámbor (k) – Oszkó 3, Szabó 9, Fülöp 6, Dobos M. 2, Járási, Gáspár 3, Csóka 2, Hanák, Foki D. 7, Ignácz 7, Dröszler 3

Vezetőedző: Soha Gergő

Kiállítás: 12 ill. 12 perc

7m-es: 5/5 ill. 7/4

A listavezető Ajka elleni rangadó után hazai pályán is egy rendkívül nehéz mérkőzés várt a palotaiakra. Ellenfelük a dobogóra ácsingózó Tarján együttese volt, akik az elmúlt években már okoztak kellemetlen perceket a Bányásznak.

A találkozón a VBSK szerzett vezetést Csóka jóvoltából, de az első percekben a vendégek tartották magukat és rendre egyenlítettek. A 6.percben Csomay védése után Szabó már kettőre növelte a hazai előnyt, majd egy tarjáni technikai hibát követően Ignácz Krisztián góljával már 5:2 volt a vörös-feketék javára. Sajnos palotai oldalon is jött egy hullámvölgy több támadást is elpuskáztunk, így a Tarján előbb kiegyenlített, majd a 12. percre már a vezetést is átvette. (6:7) Csomay újabb védése után viszont ismét döntetlen, majd néhány perc elteltével ismét 2-3 gólos Várpalota előnyt mutatott az eredményjelző. Az utolsó percekben Csomay újabb 3 alkalommal babrált ki a vendég játékosokkal és a Bányász előnye a félidőre 6 gólosra hízott. (17:11)

 A pihenő után 1-1 kihagyott helyzet mindkét oldalon, majd a VBSK pörgött fel gyorsabban és a 34. percre már 8 gólos előnyt csikartak ki a palotaiak. (21:13) Néhány perccel később Szabó Norbert góljai pedig már az addigi legnagyobb különbséget jelentették (41. perc 27:17) Nem is várhatott tovább a vendégek időkérése! Ez látszólag jót tett a tarjániaknak, hiszen a 48. percre 7 gólra csökkent a Bányász előnye. (30:23) Ennél közelebb azonban a lefújásig már nem tudtak zárkózni vendéglátóikhoz és Dröszler Gergő utolsó percben szerzett találata azt jelentette, hogy a VBSK egy nem várt nagyarányú győzelemmel foglalta vissza helyét a dobogó harmadik helyén. A vége tehát 11 gólos Bányász siker (42:31)