Nem sikerült megtréfálni a listavezetőt

KK AJKA – VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ 38:30 (17:13)

Ajka, 250 néző

V.: Báder Róbert és Ács Zsolt

VBSK: Csomay, Bogdány (kapusok) – Oszkó, Végh 3, Szabó N. 4, Foki M, Fülöp 4, Dobos M, Somogyi 1, Hegyi 1, Gáspár 2, Csóka 4, Foki D. 8, Ignácz 3, Borbély, Dröszler

Edző: Soha Gergő

Kiállítás: 10 ill. 10 perc

7m-es.: 7/6 ill. 3/2

Nehezebb kezdés aligha lehetett volna a Bányász számára, mint idegenbe az aktuális listavezetőhöz utazni a győzelemért járó 2 pont megszerzésének reményében. A vörös-feketéket ezúttal is elkísérték hűséges szurkolóik, akiknek köszönhetően remek hangulatban telt a szombat esti mérkőzés Ajkán.

 A mérkőzés elején gyorsan kettős emberhátrányba kerültünk, így a hazaiak 3:0-ás rohamammal tudtak kezdeni, ami igazi hidegzuhanyként érte a VBSK játékosait, de szerencsére nem estek pánikba és néhány percen belül Somogyi Márk gólja után már 4:4 szerepelt az eredményjelzőn. Ezután ismét inkább a hazai zöldek domináltak és a félidő utolsó harmadára állandósult 3 gólos előnyük. (20.perc:11: 8) Az első félóra végére aztán a kevesebb hibát vétő Ajka megérdemelt 4 gólos előnnyel vonulhatott pihenőre.

Fordulás után ismét a hazaiak produkáltak eredményesebb játékot, aminek következtében a 33. percre már 6 gól volt az előnyük.(20:14). A következő percekben a Palotának sikerült kissé faragnia a hátrányán (23:19), de a záró harmad újra sok technikai hibát hozott vendég oldalról, így az Ajka tovább növelve előnyét, magabiztosan húzta be a rangadót és megszilárdította vezető helyét a tabellán.

A VBSK vereségének és a Tarján hazai sikerének köszönhetően lecsúszott a dobogóról és jelenleg 14 pontjával 4. a táblázaton. A következő fordulóban viszont éppen Komárom-Esztergom megyei riválisát fogadja csapatunk a Gál Gyula Sportcsarnokban, így módja nyílik kiköszörülni az ajkai csorbát és visszaszerezheti a 3. helyet!

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!