Újabb eltékozolt előny és kiábrándító vereség a Fehérvártól

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – ALBA REGIA KSE 24:26 (15:11)
Várpalota, 200 néző
V.: Barabás Kálmán és Lázár Zoltán
VBSK:Jámbor, Nagy (kapusok) – Szöllőskei 6, Végh 5, Erőss, Fülöp 6, Dobos M. 1, Somogyi, Hegyesi 2, Járási 2, Gáspár 1, Ignácz 1
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 12 ill. 4 perc
7m-es: 2/2 ill. 5/4

A két szomszédvár férfi kézilabda csapatainak közös múltja több évtizedre visszavezethető, de az utóbbi 5 évben nem szerepeltek egy csoportban a felek. Ennek köszönhetően nem igazán ismerhették a másik csapatot egyik oldalon sem. Az elért eredményekből kikövetkezhető volt viszont, hogy ha nem is könnyű, de egy nagyon is verhető ellenfél érkezik Palotára.
Ennek megfelelően a Bányász lendületesen kezdett és fokozatosan épített fel egy megnyugtató előnyt.(17.percben 10:5) A vörös-feketék előnye a 25. perc táján már 6 gól is volt, ami a szünetre 4-re apadt (15:11).

A fordulás után jött egy Alba találat (Az egykori VBSK lövő Bárdos Gergő jegyezte), majd percekig egyik fél se talált a hálóba. Sajnos a vendégek szakították meg a gólcsendet és már vészesen megközelítették a palotaiakat.(15:13)  A 44. percben pedig-miután Somogyi 2. kétpercesét kapta, előbb kiegyenlítettek, majd Rohonyi találata már fehérvári vezetést jelentett. (17:18) Ezt még Végh Szabolcs egalizálta, majd néhány másodperc múlva őt is kiküldték a játékvezetők. Az emberelőnyt pedig jól használta ki az Alba és 3 gólos vezetést szerzett (18:21) a mérkőzés hajrájára. Szöllőskei gólja után(19:21) ezúttal Dobos mehetett pihenőre hazai oldalon. Mindezek ellenére újra egy gólra fel tudott jönni a Palota (51.perc:20:21), de Somogyi újabb kiállítása után már nem tudott újítani csapatunk és végül 24:26 arányú sajnálatos vereséget szenvedett egy legyőzhető ellenfél ellen.

A forduló után a VBSK a 6. helyet foglalja el jelenleg a tabellán. A folytatásban Veszprémben lesz a fiúknak jelenése Veszprémi KKFT U23 elleni mérkőzésen november 6-án 18 órakor.