Jó kezdés után nehézkes győzelem az újonc otthonában

VKLSE Győr – Várpalotai Bányász SK 26:28 (8:14)
Ikrény, 20 néző
V.: Jáger, Poller
VBSK: Csomay, Nagy, Jámbor (kapusok) – Szöllőskei 3, Erőss 2, Fülöp 7, Dobos, Somogyi 3, Hegyesi 9, Járási 2, Gáspár I. 1, Borbély M., Gárpár R., Hanák, Ignácz 1, Borbély A.
Edző: Szedlák Tamás
Kiállítások: 8 ill. 12 perc
7m-esek: 7/7 ill. 2/2

Ismét egy újonc volt a Bányász ellenfele,de ezúttal idegenbe látogattak a vörös-feketék, ellenfelük ezúttal a hazai mérkőzéseit a Győrtől mintegy 10km-re lévő Ikrényben játszó Győri VKLSE csapata volt.
A győriek az elmúlt fordulóban értékes győzelmet arattak Budapesten a MAFC vendégeként, így az eddig botladozó Várpalota elleni találkozót is nagy reményekkel várták. A kedvezőtlen előjelek közé tartozott még, hogy betegség miatt nem tarthatott a VBSK csapatával a vezetőedző Soha Gergő sem. Távollétében Szedlák Tamás és Bajnóczi Máté dirigálta ezúttal a társaságot.
Az első percek rengeteg hibát és Sarmon parádét hoztak.A hazaiak rutinos kapuvédője többször is eredményesen húzta le a rolót a palotaiak előtt.A túloldalon fiatal kollégája is igyekezett jó benyomást  kelteni, így percekig nem láthatott gólt a maroknyi nézőközönség. Az 5. percben a palotaiak törték meg a gólcsendet Hegyesi révén és lassan, de biztosan növelték előnyüket. (17.p. 3:9) A legnagyobb differencia 8 gól volt a két csapat között (6:14),ami a szünetre hatra csökkent.(8:14) Rövid szünet után sokáig maradt a 4-5 gólos különbség a palotaiak javára, de szűk 1/4 órával a vége előtt 2 gólra apadt a vörös-feketék előnye(19:21). Néhány pillanat múlva pedig-két VBSK hibát követően-Kalmár gólja azt jelentette, hogy mindössze 1 gól a két csapat közötti különbség! 24:24-nél pedig utol is érte ellenfelét a hazai gárda. Feszült percek következtek, melyet a palotaiak bírtak jobban idegekkel és a vezetés megszerzése után az utolsó percben már ismét 2 góllal vezettek (25:27). Ezt már nem lehetett elrontani!!!
A hátralévő másodpercek még hoztak 1-1 találatot mindkét oldalon, a győzelem ismét nagy harcban, de meg lett!