Szoros végjátékban Bányász siker

Várpalotai BSK – BFKA Balatonfüred U23 24-22 (11-12)
Várpalota, 200 néző
V.:Marosi Zoltán és Pap Ervin Márk
VBSK: Bogdány, Jámbor, Nagy (kapusok) – Elekes 1, Szöllőskei 5, Végh, Erőss 3, Foki M. 4, Fülöp 3, Gáspár I. 4, Gáspár R. 4, Hanák, Szálinger, Ignácz, Borbély, Hegyesi
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás:16 ill. 14 perc
7m-es: 4/3 ill. 7/4

Az őszi 9 gólos palotai sikert hozó összecsapás után ezúttal jóval kiélezettebb párharcra volt kilátás a két csapat találkozóján. Sajnos a Bányász rendkívül hullámzó teljesítményt nyújt az idei bajnokságban és több sérülés illetve betegség is sújtja csapatunkat, így várható volt, hogy nem fog átgázolni a tavasszal mindössze 3 pontot gyűjtő ellenfelén.

Szöllőskei szerzett vezetést a VBSK-nak a 2. percben, de a fürediek tartották a lépést a Bányásszal az első negyedórában. Olyannyira, hogy a 15.percben Szabó Levente góljával már vendég vezetést mutatott az eredményjelző.(5:6) Gáspár Imre eladott labdáját ismét Szabó váltotta gólra és már 2 gólos volt a füredi előny.(5:7) A 25. percben Fülöp góljával ismét utolérte ellenfelét a Palota, de rövid idő alatt ismét 2 gólra növelte előnyét Török Lajos csapata, amit aztán a lefújás előtt Gáspár Richárd révén faragtunk újra egyre.(11:12)

Szünet után aztán ismét Bányász találatnak örülhetett a nagyérdemű, így újra döntetlen volt az állás a két csapat között.(12:12) Sajnos hosszabb ideig többnyire a vendégek vezettek egy góllal és a vörös-feketék igyekeztek újra és újra egalizálni, szerencsére sikerrel. A 44.percben Szöllőskei találta fejbe a vendégek kapusát egy büntető elvégzésekor, amit a játékvezetők szándékosnak ítéltek és kiállították a palotaiak legeredményesebb játékosát. Még ebben a percben egy időkérést követően Holubecz révén ismét 2 góllal lépett meg a Füred.(15:17). Csapatunk szerencsére nem roppant meg és percek alatt behozta hátrányát. (A 47.percben 18:18) Az utolsó 10 percre érkezve még mindig rendre 1 gólos volt a füredi előny. Az 52. percben aztán a vendégek közül Rummel is befejezhette a találkozót harmadik kétpercesének köszönhetően. Foki Máté pedig kihasználva az emberelőnyt kiegyenlített ismét(20:20) Az ellentámadás végén 7m-est dobhatott a Balatonfüred, amit Bogdány Áron hárított. Soha Gergő ekkor időt kért és ezt követően Erőss góljával hosszú idő után vezetett újra a VBSK (21:20). A túloldalon Török Lajos is próbálta az övéit felrázni, de akövetkező találat az 57. percben újra a vendégek kapujába hullott(Foki Máté volt az elkövetője), majd Gáspár Richárd már háromra növelte a hazai előnyt! Ezt a győzelmet már nem lehetett elvenni a Bányásztól! Holubecz még dobott két gólt füredi részről, de a kettő között Erőss is betalált hazai oldalról, így a vége 24:22-es várpalotai siker.
Nehéz szülés volt, de a lényeg, hogy meg lett! Győzelemmel búcsúzott a csapat saját közönségétől.