Sikerrel zártuk utolsó tavaszi túránkat

Bakonyerdő Pápa – Várpalotai BSK 16:24 (11:12)
Pápa, 35(!) néző
V.: Bán-Farkas László és Miksó Dániel
VBSK: Ribi, Fekete, Lakatos (kapusok) – Major 2, Szili, Lakó 1, Soha 1, Csóka 5, Tolnai 8, Falkner 3, Végh 2, Szabó 2, Pencz, Polgár
Edző: Szedlák Tamás
K.: 6 ill. 8 perc
7m.: 2/1 ill. 2/1
Szezonbeli utolsó idegenbeli találkozójára megyebeli riválisához Pápára utazott a Bányász férfi kézilabda csapata. Ősszel Várpalotán 7 gólos hazai siker született ebben a párosításban, ám sokan emlékezhetünk még a tavalyi kínos fiaskóra, amikor az addig még pont nélküli pápai csapat borsot tört a Palota orra alá. Így tehát egyfajta revansot is kívánt venni a tavalyi kudarcért a VBSK.
A vörös-feketéket ezúttal elkísérték szurkolóik is így csak a helyszínt nem hívták Várpalotának, más szempontból „hazai pályán” játszhattak fiaink.
A mérkőzés vendég gólokkal indult (1:4), majd 7:7-nél érte utol ellenfelét a Pápa és pár perc erejéig még a vezetést is élvezhette a hazai csapat. 10:9-nél viszont már minden a helyére került és a félidőre már a Bányász vonulhatott előnnyel.
A második félidőben még egyszer vezethetett a hazai csapat, de 15:14 után a Bányász 3 gólt szerezve kissé meglógott ellenfelétől. A mérkőzés záró negyedében viszont szinte csak a vörös-feketék szereztek gólt így végül 8 gólos sikernek örülhettünk.
A bajnokság zárásaként a győriek U22-es alakulata érkezik Várpalotára. Május 5-én 18:00-kor kezdik a találkozót.
Hajrá Bányász!