Padlón a Kinizsi

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – ÁCSI KINIZSI 52:18 (28: 9)
Várpalota, 100 néző
V.: Szászfai Csaba és Tasnádi László

VBSK: Csomay, Bogdány, Nagy (kapusok) – Végh 4, Foki M. 2, Fülöp 7, Zergi, Tolnai 7, Somogyi 5, Bajnóczi 3, Járási 4, Hegyi 6, Csóka 3, Fenyvesi 6, Ignácz 4, Dröszler 1
Edző: Soha Gergő
Kiáll.: – ill. 2 perc
7m-es: 3/3 ill. 4/3

Nemzeti ünnepünk miatt ezúttal vasárnap vívta következő hazai találkozóját a Várpalotai Bányász együttese. A szokatlan időpont erősen rányomta bélyegét a mérkőzés látogatottságára is, hiszen ezúttal a megszokottnál jóval kevesebben látogattak ki a Gál Gyula Sportcsarnokba. A Bányász a szombathelyi siker fogadta ellenfelét, míg az ácsiak egy súlyos (16 gólos) hazai vereség után látogattak a Bakony lábaihoz.

Az esélyek tehát magabiztos hazai győzelmet sejtettek. Azt azonban még a legoptimistábbak sem gondolták volna, hogy gyakorlatilag az első félidő közepére kirajzolódik a győztes kiléte, pedig így történt. A kezdő sípszót követően 3 hazai találatra nem érkezett válasz az Ács részéről, majd az első vendéggól után újabb Bányász tripla volt a válasz(6:1) A 15.percbe lépve Bajnóczi Máté már a 13. palotai gólt helyezte a vendégek kapujába és ezzel már 10 gólos volt a VBSK előnye (13:3). A szünetre meg lehetett volna már a 20 gólos különbség is, de a Janes gólja ezt ekkor még megakadályozta. Fenyvesi Marcell az utolsó pillanatokban még újabb gólt szerzett a palotaiaknak, így 28:9-nél vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészt Ignácz Krisztián révén a Bányász kezdte ismét jobban és ezzel már 20 gólos volt a két csapat közötti különbség. Soha Gergőnek nem volt könnyű dolga, de próbálta mindvégig forgatni és motiválni csapatát a tetemes előny ellenére is. A lendület pedig kitartott egészen a mérkőzés végéig, így zárásként 34 gólos (52:18) Várpalota győzelemnek tapsolhattak a hazaiak hívei.

A következő fordulóban éppen az ácsiakat az előző fordulóban idegenben elgázoló Kisbér lesz a VBSK ellenfele. A helyszín ezúttal is a Gál Gyula Sportcsarnok lesz október 30-án szombaton 18 órai kezdettel.

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!