Őrzi dobogós helyét csapatunk

Várpalotai BSK – Alsóörsi SE 33-23 (21-7)

Várpalota, 200 néző

V.: Hársfalvi Zsófia és Mórocz Réka

VBSK: Csomay, Bogdány (kapusok) – Oszkó 5, Végh 1, Szabó 1, Foki M., Fülöp 5, Dobos 1, Somogyi 1, Bajnóczi 1, Járási 1, Gáspár 2, Csóka 3, Fenyő 1, Foki D. 6, Ignácz 5

Vezetőedző: Soha Gergő

Kiállítás: 12 ill. 10 perc

7m-es: – ill. 1/0

Két idegenbeli siker után ezúttal saját közönsége előtt lépett pályára a Várpalotai Bányász csapata. Ellenfelünk a cseppet sem legyőzhetetlen Alsóörs gárdája volt. Ennek megfelelően nagy lendülettel kezdett a feketében játszó VBSK és Ignácz, majd Fülöp, Dobos Máté és Végh góljaival hamar 4:0-ás vezetésre tettek szert. A következő percekben kissé magukhoz tértek a vendégek, de a különbség nem csökkent a két csapat között. 9:5-ös hazai vezetés után pedig ismét a palotaiak voltak hatékonyabbak és zsinórban 6 gólt szereztek vendégválasz nélkül. Gyakorlatilag a mérkőzés ezen szakaszában el is dőlt a 2 pont sorsa.(15:5)

A lefújásig hátralévő időben még tovább növelte előnyét a Bányász, többek között Oszkó góljainak köszönhetően és 14 gólos vezetéssel vonulhattak pihenőre a palotai fiúk.

A második játékrészt az alsóörsiek kezdték jobban és percek alatt 4 gólt faragtak hátrányukból. (36.perc:22:12) A találkozó végéig állandósult a két csapat közötti 8-9 gólos differencia, amit az utolsó percben Járási gólja ismét két számjegyűvé változtatott. A végeredmény így 33:23 megérdemelt palotai győzelem. Szép volt fiúk!

Most egy szabad hétvége következik a bajnokságban, utána Lipótra látogat csapatunk és következőre április 30-án fogadjuk hazai pályán a közvetlen rivális Győr csapatát!

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!